News

Zo zien de broertjes van Charlie Bit My Finger er nu uit

Als je van YouTube hebt gehoord, dan heb je vast ook Charlie Bit My Finger gezien. Het filmpje waarin Charlie in de vinger van zijn broer bijt is het meest bekeken YouTube-filmpje ooit. Het is alweer acht jaar geleden dat de broertjes internet famous werden en inmiddels zijn ze all grown up! Dit is hoe Harry en Charlie er nu uitzien – en natuurlijk doen ze ook even hun beroemde filmpje na. 

Dit laat ons heel oud voelen… De video van Charlie Bit My Finger is alweer 8 jaar geleden geupload! De vader van de jongens maakte in 2007 internetgeschiedenis toen hij zijn zoontjes Harry en Charlie vastlegde en de video uploadde op YouTube. De video waarin Harry de beroemde woorden 'Charlie bit my finger' zei, is inmiddels 800 miljoen (!) keer bekeken en is daarmee de meest bekeken video (afgezien van clips) in de YouTube-geschiedenis. 

Dat Harry en Charlie een internetsensatie zijn geworden was helemaal niet de bedoeling. De vader van de broertjes wilde het filmpje doorsturen naar familie en vrienden, maar het bestand was te groot om het via e-mail te verzenden. Daarom besloot hij het filmpje van 55 seconden op YouTube te zetten, met alle gevolgen van dien. 

Watch on YouTube

Het is acht jaar later en je begrijpt dat de broertjes er niet meer hetzelfde uitzien. De broers zijn inmiddels 11 en 9 jaar oud. Het Amerikaanse programma Newsround ging op bezoek bij de broers en ze zijn all grown up! Toen ze gevraagd werd wat ze van de video vinden, antwoordde Harry dat hij er wel om moet lachen. Maar Charlie snapt de lol er niet echt van: "Ik vind het raar dat zoveel mensen het hebben gekeken". 

Watch on YouTube

Nu we zien hoe groot Harry en Charlie zijn, voelen we ons ineens heel oud! Is het echt zo lang geleden? 

Ken jij het Charlie Bit My Finger filmpje? Had jij verwacht dat het filmpje al zo oud is? 

Must reads 👀