Beauty

Zo maak je je gezicht snel bruin zonder zon

Waarschijnlijk ben je wel op de hoogte van de gevaren van de zon. Nee, het is niet heel bevordelijk voor de huid om op iedere zomerdag van 10 uur 's ochtends tot 6 uur 's avonds te bakken in de zon. Wil je rimpels zo lang mogelijk uitstellen en de kans op huidaandoeningen verkleinen? Maak je gezicht dan snel bruin zonder überhaupt naar buiten te gaan! Girlscene vertelt je hoe dat werkt.


Er zijn verschillende manieren om snel bruin te worden zonder zon. Een win-win situatie dus! Je wordt én snel bruin en je hebt niet te maken met de schadelijke stralen van de zon. Met één van de volgende producten word je snel en makkelijk bruin. Wat wil je nog meer?!


Zelfbruinende gezichtsspray

Zelfbruiner kun je niet alleen op je lichaam gebruiken, maar ook prima op je gezicht. Zorg er dan wel voor dat je een zelfbruiner pakt die speciaal voor je gezicht is gemaakt om de kans op irritaties zo klein mogelijk te houden. Zoals je weet komen zelfbruiners in verschillende soorten, waaronder crème en spray. Een spray is erg handig als je snel en egaal een laagje wil aanbrengen, dus probeer het zeker uit!

Op de foto zie je L'Oréal Sublime Bronze Express Pro droge zelfbruinende gezichtsspray (€9,99).

Dagcrème met zelfbruiner
Een goede manier om niet in één keer super bruin te worden is door een dagcrème met zelfbruiner te gebruiken. Daar krijg je een subtiel kleurtje van die je kunt opbouwen zodat je niet in één keer een oompa loompa wordt als je uitschiet.

Een dagcrème met zelfbruiner kun je onder andere kopen van Nivea, Vichy en Yves Rocher.


GG cream

Nieuw in de winkels is GG cream, wat perfect is voor meiden die snel een gebronsde huid willen. GG staat voor Genius Glow en kun je zien als een BB cream en bronzer in één. Het is een ideaal zomerproduct omdat het een egalere huid en een sunkissed effect geeft. En een voordeel: de GG cream van L'Oréal bevat SPF 25.

Op de foto zie je L'Oréal Glam Bronze GG Cream (€14,99).

Vloeibare bronzer
Is GG cream niet jouw ding? Je kunt ook een vloeibare bronzer gebruiken om je gezicht kleur te geven. Vloeibare bronzer geeft je meer kleur, waardoor het een goed product is om te mengen met je dagcrème of foundation. Het egaliseert de huid niet, maar geeft alleen een brons tintje aan de huid. Een goed product voor meiden die niet bruin worden in hun gezicht of niet de zon in willen! Bovendien is het geen zelfbruiner en dus afwasbaar. In de zomercollectie van The Body Shop vind je vaak een fijne vloeibare bronzer.


Bronzer

In plaats van een vloeibare bronzer te gebruiken kun je ook gewoon voor een poeder variant gaan. Hierbij heb je de keuze in een matte bronzer en een glanzende bronzer. Een matte bronzer geeft je gezicht warmte, maar kan het ook vorm geven als je het gebruikt om te shapen. Een glanzende bronzer is hier minder geschikt voor. Dit ziet er het mooiste uit als je het op de wangen aanbrengt. Bronzer kun je overal kopen! Van Essence en HEMA tot Rimmel en GOSH.

Op de foto zie je L'Oréal La Terra Compact Bronzing Powder (€15,99).

Geen foundation
Tot slot: foundations zijn gemaakt om je huid te egaliseren, niet om je een tintje te geven. Het ziet er al snel onnatuurlijk uit als je de verkeerde foundationkleur gebruikt en geloof ons… Dat is geen goede look. In plaats daarvan zijn bovenstaande opties beter! Enne, wanneer je zelfbruiner gebruikt kan die donkere foundation natuurlijk wel. 😉

Meer lezen over bruin worden zonder zon? Lees dan dit artikel of klik door naar Girlscene's forum.

Hoe maak jij je gezicht bruiner? Wat zijn jouw (budget) aanraders?

Must reads 👀