Beauty

10 tekenen dat je verslaafd bent aan lippenbalsem

Verslijt jij lippenbalsem alsof het niets is en heb je standaard drie potjes in je tas liggen? Krijg jij een ongemakkelijk gevoel als je merkt dat je een keer geen lippenbalsem bij je hebt? Heb jij bijna alle lippenbalsem merken onder de horizon al geprobeerd? Dan heb je misschien wel een lichtelijke lippenbalsem verslaving. Girlscene zet de 10 signalen voor je op een rij. 

Je doet er alles aan om er altijd minimaal één bij je te hebben
Je mist nog liever de bus dan dat je zonder lippenbalsem de deur uitgaat. Het liefste zorg je ervoor dat je er minstens twee bij je hebt zodat je in geval van nood altijd nog een reserve hebt.


Je denkt vaak aan lippenbalsem
Zodra je lippen maar even iets te droog aanvoelen denk je meteen aan lippenbalsem. Je handen beginnen al bijna te jeuken om een balsem aan te brengen bij de gedachte aan droge lippen. De horror. 

Het liefst smeer je zo'n drie keer per uur
Of beter gezegd: het liefst smeer je vaker dan drie keer per uur. Je gebruikt niet alleen lippenbalsem wanneer je het nodig hebt, maar ook als je je verveelt, voordat je de deur uitstapt en wanneer je televisie kijkt. Elk moment is een lippenbalsem moment.

Lippenbalsem is het enige product waar je niet zonder kunt leven
Als iemand jou vraagt om één product te kiezen waar je niet zonder kunt leven heb jij daar uiteraard een vast antwoord op: lippenbalsem. Wat anders? Mascara, foundation en blush kunnen jou gestolen worden als het erop aankomt. 

Vriendinnen maken opmerkingen over jouw lippenbalsem gebruik
'Smeer je nu wéér lippenbalsem op je lippen?' is een vraag die jij echt niet meer kunt horen. Je vindt het onvoorstelbaar als vriendinnen en zelfs je moeder commentaar geven over hoe vaak je lippenbalsem opsmeert. Moet jij zelf weten, toch?

Je vindt het moeilijk om te minderen met lippenbalsem
Toegegeven, je hebt heus weleens geprobeerd om niet zo vaak (uit verveling) die balsem over je lippen te halen. Maar of er nu echt vooruitgang in zit? Niet echt. Stoppen met lippenbalsem is als stoppen met roken, dat krijg je niet altijd in één dag voor elkaar.


Als je geen lippenbalsem bij je hebt koop je er één
Het komt zo goed als nooit voor, maar als je echt geen lippenbalsem op de bodem van je tas kunt vinden kun je niets anders doen dan de eerste de beste Etos binnen te stappen en er één kopen. Jep, je hebt echt wel een lichte verslaving.

Het eerste wat je doet na het eten is je lippen bijwerken
Na het eten is de lippenbalsem al lang en breed van je lippen verdwenen, dus de meest logische stap voor jou is om meteen je lippen bij te werken. Bovendien voelen ze wat droog aan, dus…

Je kan het niet aan als iemand jouw lippenbalsem wil lenen
Jouw lippenbalsems zijn voor jou en jou alleen, dus leuk dat je vriendinnen vragen of ze die limited edition variant mogen proberen, maar liever niet.

Je hebt sowieso een la die vol ligt met verschillende soorten lippenbalsem
De bovenste la van jouw kast ligt vol met open en ongeopende lippenbalsems. Op die manier heb je altijd een voorraad en dus altijd een lippenbalsem bij de hand, zoals het hoort als je er stiekem een beetje verslaafd aan bent. 

Op de foto's zie je lippenbalsems van Belweder in een neutrale geur (wit, mintgroen), sinaasappel (oranje), zoete bes (roze) en lychee (rood). De balsems kosten €5,95 per stuk en zijn verkrijgbaar op de website van Belweder. 

En… Ben jij verslaafd aan lippenbalsem? Welke punten komen jou heel bekend voor?

Must reads 👀