Beauty

7 (mogelijke) oorzaken van een onzuivere huid

Mocht je nog nooit een puistje gehad hebben, prijs jezelf dan maar gelukkig. Het is echt geen lolletje om in de spiegel te kijken en te ontdekken dat je weer een joekel op je gezicht hebt gekregen. Het liefst willen we van deze krengen af, maar dat blijkt vaak nog behoorlijk lastig te zijn. Girlscene helpt je een handje door verschillende oorzaken van een onzuivere huid op een rij te zetten en nog beter: wat je eraan kunt doen. 

1. Je reinigt je huid niet goed
Je kent het wel: je komt net thuis van een avondje stappen en wil zo snel mogelijk richting bed. No way dat jij je huid nog gaat reinigen. Dat komt morgenochtend wel. Tja, dat kan gebeuren maar kijk dan niet verbaasd op als je 's ochtends een enorme joekel van een puist op je gezicht hebt. Door de make-upresten raken je poriën verstopt en hierdoor krijg je puistjes. Volgende keer dus gewoon je gezicht reinigen na het stappen! Let er ook op dat je de huid goed reinigt. Vergeet de kaaklijk en hals niet! Een aanrader is de cleanser van Dermalogica uit de Clear Start-lijn (zie volgende punt voor meer informatie), die is speciaal ontwikkeld voor jongeren met een onzuivere huid! 

2. Je gebruikt de verkeerde producten
Het is een must om de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken. Wat de oorzaak ook is, de oplossing ligt vaak in huidverzorgingsproducten. Als je de juiste producten gebruikt voor jouw huid, zal je misschien wel afkomen van puistjes of de huidconditie in ieder geval verbeteren. Om te weten wat de juiste producten voor jou zijn, moet je allereerst je huidtype weten. Om daarachter te komen kun je jouw huid gratis en vrijblijvend laten analyseren in een Dermalogica salon. Klik hier voor de dichtstbijzijnde salon

Onlangs hebben wij de producten uit de Clear Start-lijn van Dermalogica ontdekt. Dit zou weleens de oplossing van jouw onzuivere huid kunnen zijn! Deze lijn richt zich op het bestrijden van onzuiverheden en is speciaal ontwikkeld voor jongeren. En dat is handig, want de producten pakken gericht de problemen aan zoals bijvoorbeeld het verwijderen van mee-eters en verminderen van roodheid. De Clear Start-lijn heeft ook een drie-stappen plan voor het elimineren van ontstekingen. De formules combineren sterke ingrediënten met rustgevende plantenextracten, wat betekent dat ze hard zijn tegen puistjes, maar goed voor je huid.

De Clear Start-lijn van Dermalogica heeft een handig stappenplan ontwikkeld waarmee je het beste uit je huid haalt: 


Breakout Clearing Foaming Wash, reinigt diep en zuivert de huid & Blackhead Clearing Pore Control Scrub, reinigt poriën om mee-eters te verminderen


Breakout Clearing All Over Toner, een zuiverende verfrissende spray voor het gezicht en lichaam


Daytime Treatment, lichtgewicht lotion & Matte Moisturizer SPF15, de hele dag controle over glans en zonbescherming


Overnight Treatment, snel absoberende gel, vermindert ontstekingen terwijl je slaapt &  Emergency Spot Fix, gerichte behandeling die ontstekingen snel zuivert/vermindert & Cooling Masque, masker dat de huid zuivert, terwijl een koel gevoel de irritatie verzacht.

Meer informatie over Clear Start? Klik hier.

3. Je eet niet goed
Een onzuivere huid kan in sommige gevallen een reactie zijn op eten. Puistjes of andere oneffenheden kunnen veroorzaakt worden door verkeerd voedsel. We hoeven je vast niet te vertellen dat een overload aan junkfood en chocola niet ten goede komt van je huid. Maar ook andere voedingsmiddelen kunnen puistjes veroorzaken. Misschien kan je niet zo goed tegen zuivel en krijg je daarom puistjes. Houd bij wat je eet en wanneer je een puistje krijgt. Zie je een verband? Laat het zuivel staan en kies voor voedsel met veel antioxidanten zoals bessen, noten en bonen. 

4. Je hebt een ander (lichamelijk) probleem
Puistjes zijn er niet altijd zomaar. De plek waar jouw puistjes zitten kan veel zeggen over je gezondheid. Heb jij bijvoorbeeld alleen onzuiverheden op je voorhoofd en is de rest van de huid egaal? Dan kan het te maken hebben met je spijsvertering. Eet dan puur en minder junkfood en neem meer water tot je. Probeer op het vetpercentage van het eten te letten. Kies dan bijvoorbeeld liever voor kip in plaats van varken. Heb je een pony? Ook dit kan de oorzaak zijn van puistjes op je voorhoofd. In dit artikel lees je wat de betekenis van puistjes op een bepaalde plek zijn. 

5. Je zit aan de puistjes
Hoe verleidelijk het ook is om een puistje uit te knijpen of regelmatig te voelen of 'ie er nog zit: doe het niet! Aanraken en krabben is uit den boze. Zo verspreid je bacteriën, maak je de ontsteking erger en blijf je achter met een (erger) litteken.

6. Het zit in de familie
Vraag eens aan je ouders of zij vroeger last hadden van een onzuivere huid. Als jouw ouders ook veel last hadden van puistjes, dan is het erfelijk bepaald. Oneerlijk, maar het is nu eenmaal zo. Sommige mensen zijn gezegend met een flawless skin, jij toevallig niet. Gelukkig zijn er wel dingen die je eraan kunt doen, zoals de juiste producten gebruiken. Dat behandelen we in het volgende punt. 

7. Je combineert de verkeerde producten
Cleanser, toner, exfoliant, dagcrème… er zijn zoveel verschillende huidverzorgingsproducten die je in je routine kunt hebben. In het voorgaande punt las je al dat niet alle producten geschikt zijn voor jouw huid en alsof dat nog niet lastig genoeg is, zijn ook niet alle producten bij elkaar een goed idee. In verschillende producten zitten verschillende ingrediënten en sommige combinaties kunnen een reactie op de huid veroorzaken. Dat is ook het fijne van de Clear Start-lijn, de producten kunnen allemaal gecombineerd worden en je weet dus ook zeker dat ze geen puistjes zullen veroorzaken. 

Heb jij last van een onzuivere huid? 

*Dit is een gesponsord artikel

Must reads 👀