Lifestyle

Dingen die eigenlijk heel irritant zijn aan een smartphone

Hoewel we ons leven niet voor kunnen stellen zonder een smartphone, is dat ding soms ook verdomde irritant. Tuurlijk, het is heel fijn om bereikbaar te zijn en je lunch te kunnen delen op Instagram. Maar een smartphone heeft ook keerzijdes. De batterij die nog geen dag mee kan en dat er áltijd iets is met die dingen, dan is 'ie gestolen en dan heb je weer een scherm dat gebarsten is. En dit zijn nog niet eens de enige vervelende dingen aan een smartphone…

Het is heel vervelend aan een smartphone…

Dat die batterij zo snel leeg loopt
Die batterij gaat zo verdomde snel leeg. Als je 's ochtends voordat je je bed uitklimt door je Instagram feed bent gegaan en nog even snel alle Facebook-chats hebt beantwoord, zit je al op 70%. En dan moet je nog de hele dag. Echt niet dat een smartphone het tot het einde van de dag redt. Waar is de tijd gebleven van de Nokia 3310 die je een week lang niet hoefde op te laden? 

Dat je nooit meer ongestoord iets kan doen
Ben je eindelijk geïnstalleerd op de bank met een kop thee en iets lekkers, klaar om op de play-knop te drukken om de nieuwste aflevering van The Vampire Diaries te kijken. Maar dan gaat je telefoon af. Nog vervelender als 'ie aan de andere kant van de kamer ligt. En het is al helemaal tenenkrommend als degene die het bericht stuurt verwacht dat je meteen reageert of dat je wordt gecommandeerd om nu meteen die huiswerkopdracht te sturen. Iedereen verwacht dat je 24/7 bereikbaar bent, maar soms wil je gewoon even rust!

Dat er altijd iets mee is
Iemand die ook maar een beetje onhandig is heeft sowieso een haat-liefdeverhouding met haar smartphone. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dat is juist zo gevaarlijk met een smartphone. Als je jouw telefoon uit je handen laat glippen zit je met een gebarsten scherm en ook een fikse regenbui overleeft 'ie meestal niet. 

Dat het je altijd afleidt 
Kijk, we gaan echt niet zeggen dat we het altijd erg vinden om berichtjes binnen te krijgen op onze smartphone. Het is het perfecte excuus voor jezelf om even te stoppen met je huiswerk. Maar aan de andere kant is het ook super vervelend. Zit je net in een flow, krijg je weer een berichtje. Je kunt er niets aan doen al die notificaties -emails, appjes, sociale media- moét je gewoon checken. Als die smartphone er niet was, zou je geconcentreerder kunnen werken en meer gedaan kunnen krijgen. 

Dat het ten koste gaat van je quality time
Je hebt met een vriendin afgesproken die je al een tijdje niet hebt gezien. Vrijwel altijd liggen de smartphones op tafel en of jij of zij nou een berichtje binnenkrijgt – er is altijd wel een moment waarin jullie gesprek onderbroken wordt door een smartphone. Niks is vervelender dan iemand die constant op zijn of haar telefoon zit terwijl de ander een normaal gesprek probeert te voeren. En ja, daar hebben we ons allemaal weleens schuldig aan gemaakt. 

Dat je er geobsedeerd mee bent
En, heeft hij al gereageerd? Waarom niet? Vindt hij me niet leuk? Zie je wel, hij is toch nog niet helemaal over zijn ex heen. Of is hij aan het werk? Heeft hij nu al gereageerd? En nu?  

Dat je er (stiekem) verslaafd aan bent
Ga jij weleens de deur uit zonder je smartphone? Waarschijnlijk niet. Sterker nog, de meeste mensen maken rechtsomkeert als ze merken dat ze hun smartphone zijn vergeten of ze raken helemaal in paniek. Want ja, wat als je een heel belangrijk telefoontje krijgt of als je de weg niet kunt vinden? 

Dat het zo duur is
Een smartphone is een kostbaar speeltje. Vrijwel iedereen heeft er één, maar ondertussen kost het je wel een paar tientjes per maand. En dan hebben we het niet eens alleen over die torenhoge rekening door alle gesprekken met je vriend(in). Vooral een gestolen of kapotte smartphone is een duur grapje (zie het vorige punt). Daarom is het verstandig om je telefoon te laten verzekeren. Uiteraard wil je dit voor de laagste prijs en die vind je bij CoverYou. Via deze website kun je een telefoonverzekering afsluiten vanaf €3,99 per maand of €43,89 per jaar. Voor de meeste iPhones is dit €4,99 per maand. Je kunt je toestel verzekeren tot 6 maanden na aanschaf. Zo is jouw telefoon verzekerd tegen o.a. diefstal, een gebroken scherm, waterschade en brandschade. Lees hier meer over telefoonverzekeringen van CoverYou. 

CoverYou heeft overigens niet alleen verzekeringen voor smartphones, maar ook voor tablets, laptops en e-readers

Wat vind jij het meest irritant aan een smartphone?

Beeld: thinkstockphotos

*Dit is een gesponsord artikel