Lifestyle

Zo houd je je smartphone overzichtelijk en opgeruimd

Staat jouw smartphone ramvol met apps en foto’s en mis je het overzicht? Iedere smartphone kan op zijn tijd wel een opruimbeurt gebruiken. Je moet er gewoon even voor gaan zitten! Girlscene geeft tips hoe je jouw smartphone zo overzichtelijk en opgeruimd mogelijk houdt. Lees je mee?

Achtergrond
Het begint allemaal bij je screensaver. Houd je van lichte en rustige achtergronden? Kijk eens op Pinterest, want hier staan mooie afbeeldingen genoeg! Zoek een mooie foto uit, download hem en stel hem in als achtergrond. Als je veel apps op je beginscherm hebt staan, kan het rommelig ogen als jij óók een drukke achtergrondfoto hebt. Kijk wat je zelf het fijnst vindt. Ik (Anouk) ben gek op lichte en rustige achtergronden, want het geeft mij een rustgevoel iedere keer als ik mijn mobiel (Samsung Galaxy S4) open.

Mappen op je startscherm
Gebruik jij iedere app die startscherm staat? Doe de apps die je minder vaak gebruikt (of helemaal nooit) in een aparte map en verberg ze op je beginscherm. Plaats de apps die je het meest gebruikt, zoals camera, Whatsapp, mail en andere sociale media apps op je startscherm. Ik (Anouk) heb op mijn startscherm links het mapje Social met hierin Facebook, Pinterest en Twitter, daarnaast het mapje Mail met hierin Hotmail en Gmail, daarnaast het mapje Foto’s met hierin Galerij, Camera, Instagram en Snapchat en daarnaast staat de app Whatsapp. Zie de afbeelding hierboven.

Verwijder apps die je niet gebruikt
Heb je een app gedownload waar je bijvoorbeeld foto’s mee kan bewerken, maar gebruik je hem niet meer? Zo’n app kan al snel 10 of 20 MB in beslag nemen. Door de app te verwijderen krijg je meer ruimte in je telefoon. Je telefoon kan hierdoor sneller werken én je krijgt meer ruimte voor foto’s ;-). Blader je mobiel door en wees kritisch met het verwijderen. Ga je de app binnenkort gebruiken? Nee? Verwijder hem dan. Je kunt hem altijd opnieuw downloaden. Zet bijvoorbeeld GPS en Bluetooth uit als je ze niet gebruikt. Hierdoor kan je batterij minder snel leeglopen.

Plaats foto's in verschillende mapjes
Ben je het overzicht van je foto's kwijt? Duurt het lang voordat je een foto waar je naar op zoek bent kunt vinden? Als je het fijn vindt, kun je foto’s ordenen door ze in verschillende mappen te plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld een mapje aanmaken met foto’s van jou en je beste vriendinnen, een mapje waar je Instagramfoto’s terug kan vinden en een mapje met foto’s die je als achtergrond kunt gebruiken. Je foto’s opruimen en ordenen kost veel tijd, dus neem hier ook de tijd voor. Je kunt vooraf uitschrijven op een briefje hoe je de indeling wilt maken. Heb je een saaie treinreis voor de boeg? Dan is dat een perfect moment om je foto's eens uit te zoeken.

Foto’s verwijderen
Als je toch bezig bent met het ordenen van je foto’s, waarom dan niet meteen een aantal foto’s verwijderen? Bij de iPhone heb je een mapje waar verwijderde foto’s automatisch in komen te staan. Vergeet niet dit mapje regelmatig leeg te maken. Kom je veel foto's tegen die te leuk zijn om te verwijderen? Stuur ze door naar je laptop of computer. Zo heb je de foto's nog steeds, alleen staan ze niet meer op je mobiel. 

Wil je weten welke mobieltjes andere Girlscene meiden aanraden? Kijk dan bij het mobieltjes topic op ons forum. Zit jij per dag vaak op je mobiel en vindt je dat het teveel van je tijd opslokt? Hoe zou het leven zijn zonder smartphone? Girlscene geeft 10 redenen waarom het leven mooier is zonder smartphone. Lees hier het artikel. 

Hoe houd jij je smartphone overzichtelijk?

Bron, bron
Beeld: Thinkstock