Lifestyle

Aan welke Instagram clichés maak jij je schuldig?

Ben jij net als de Girlscene redactie helemaal fan van Instagram? We love mooie plaatjes van lekkere hapjes, persevenementen, trends en inspirerende quotes! We zien op onze Instagram feed regelmatig foto’s voorbij komen die een beetje verleden tijd zijn. Aan welke Instagram clichés maak jij je schuldig? Kijk snel verder!

Jij bent baas over jouw Instagram-account, dus jij bepaalt welke foto’s erop komen. Sommige foto’s zijn erg mooi, maar niet helemaal geschikt om online te zetten. Denk bijvoorbeeld aan foto’s waar jouw lichaam iets te naakt opstaat. Natuurlijk, iedereen mag doen wat hij of zij wil. Onze tip: houd het netjes en keep it real. Jouw Instagram wordt steeds meer je persoonlijke visitekaartje. Wil jij origineel zijn? Plaats dan dit soort foto's niet.


                                                             
Bron

De ik-zit-in-bad foto
Iedereen kent die foto’s wel van meisjes die in bad zitten en foto’s maken van hun onderbenen en tenen (#bathtime). Deze foto was vroeger heel erg hot en jij bent vast niet de enige die zo’n foto in haar Instagram feed heeft staan. Deze foto kennen we zo onderhand wel, dus wil jij vernieuwd zijn, plaats deze foto dan niet op jouw Instagram-feed. 

De ik-doe-drank foto
Het is natuurlijk heel erg leuk dat je een gezellig feestje hebt met jouw vrienden en vriendinnen, maar foto’s plaatsen van drank… Wat je doet is natuurlijk je eigen verantwoordelijkheid, maar denk er wel om dat jouw Instagram een visitekaartje is.


                                                             Bron

De perfecte-latte foto
Dat de barista een perfect kopje koffie voor jou gemaakt heeft is natuurlijk knap. We hebben al zoveel foto’s voorbij zien komen van mooie figuurtjes: het is niet meer zo origineel.

De ik-ben-gewond foto
Het is even schrikken als je in jouw Instagram-feed opeens een foto van een gapende wond of een gebroken arm tegenkomt. Je doet niemand een plezier met het plaatsen van zo’n foto. Bah!


                                                                 Bron

De to-do-lijstjes foto
Plaats niet publiekelijk foto’s van jouw planning, maar houd dit lekker voor jezelf. Zo’n foto maken, bewerken en publiceren kan als snel 5 tot 10 minuten in beslag nemen. Jij had die tijd al kunnen besteden aan het afwerken van jouw volle to-do list ;-).


                                                             Bron

De vliegtuigvleugel foto
Dat je op vakantie gaat is natuurlijk hartstikke leuk! Iedereen kent de foto die genomen is uit het vliegtuigraam wel. Upload niet je foto wanneer je in de lucht hangt, want dit is storend voor het vliegtuig en kan zelfs gevaarlijk zijn. Als je uit het vliegtuig bent kun je de foto wel publiceren, maar let op. Deze foto is een beetje cliché en niet zo origineel.

Welke foto’s kunnen volgens jou echt niet meer op Instagram?

Bron, bron
Beeld: Thinkstock