Food

Inspiratie: Zomerse ijsblokjes in je glas

Wat is er fijner dan zomers met vriendinnen genieten in de zon? Bijna niets, maar je kunt het nóg iets leuker maken. Zelfs de drankjes kunnen een zomers en vrolijk tintje krijgen. Girlscene laat je zien hoe je op een makkelijke manier jouw saaie drankje kunt omtoveren tot een zomers, feestelijk drankje.

Heldere ijsblokjesWil je de ijsblokjes zo helder als glas krijgen? Met kraanwater lukt het meestal niet en blijven ijsklontjes een beetje wittig door de zuurstof in het water. Dit voorkom je door bronwater uit een fles te gebruiken. Geen bronwater in huis? Door water te koken en af te laten koelen worden de ijsklontjes ook helder.

Bloempjes
                                                                     Bron

Helaas zijn niet alle bloemen eetbaar, maar gelukkig vind je ook in jouw tuin vast wat eetbare bloemen. Voorbeelden zijn wilde rozen, paardenbloemen, viooltjes en zelfs madeliefjes. De ijsblokjes met bloempjes maak je door de bloempjes af te knippen en zachtjes onder water te duwen.

Fruit
                                                                     Bron
Als je fruit en een ijsblokjesvorm in huis hebt, ben je eigenlijk al good to go. Iedere fruitsoort kun je gebruiken, van framboosjes tot blauwe bessen, en van aardbeien tot kiwi's. Maar je kunt het ook iets specialer maken door laagjes fruit te maken. Dit doe je heel makkelijk door 3 of 4 fruitsoorten fijn te prakken. Daarna schep je met een lepel een laagje fruit in de ijsblokjesvorm. Schep vervolgens steeds een nieuw laagje fruit erbovenop. Even in de vriezer en voilà, jouw gekleurde ijsblokjes zijn klaar!

Snoeppapier
                                                                          Bron

Waarschijnlijk had je het nog nooit bedacht, maar hoe leuk is het om drankjes met confetti te hebben? Papier in je drankje is niet zo'n succes, maar wat dacht je van snoeppapier? Gebruik een perforator om de kleine rondjes te maken, let wel op dat je de perforator eerst schoonmaakt zodat er geen normaal papier achterblijft! 

KruidenNiet elk kruid smaakt lekker in een drankje, dus gooi niet zomaar een blaadje in het ijsklontje. Een blaadje munt staat niet alleen leuk, maar smaakt ook nog eens lekker. Geen munt? Een blaadje basilicum staat net zo mooi en smaakt ook goed in veel drankjes.

Koffie
                                                                            Bron

De Girlscene redactie krijgt zomers nooit genoeg van ijskoffie, maar wat ons stoort zijn de ijsblokjes die de koffie zo waterig maken. Voortaan maken we dus gewoon ijsblokjes van koffie! Alles wat je hoeft te doen is koffie zetten, deze even laten afkoelen en in de ijsklontjesvorm gieten. Zin in koffie gekregen? Lees hier 5 manier waarop je fruity ijskoffie kunt maken.

Gekleurde ijsklontjes
                                                                       Bron

Gekleurde ijsklontjes zijn altijd een goed idee. Dit kun je doen door bijvoorbeeld voor gekleurde drankjes als Gazeuse of Fernandes te kiezen, maar je kunt ook siroop met water mengen.

Wat is jouw favoriete drankje in de zomer?

Beeld: Thinkstock