Beauty

Hoe vind je de juiste producten voor jouw haartype?

Het stylen van het haar blijft voor veel meiden een moeilijke opgave. Ben je een half uur bezig met het krullen van je haar, zakt het na tien minuten op de fiets weer uit. ARGH! Maar wist je dat de juiste haarproducten ervoor zorgen dat je haar doen een fluitje van een cent is? Zolang je maar de geschikte merken en varianten vindt! Girlscene legt dit allemaal uit.

Als je je haar wast met een extreem verzorgende shampoo en vervolgens een halve fles serum erdoor doet is de kans inderdaad groot dat je krullen snel uit je haar zakken. De kunst is dus om de juiste producten te gebruiken, zoals mousse in dit geval, om het gewenste resultaat te behalen. Verder is het afhankelijk van je haartype welke producten je nodig hebt. 


Dik/beschadigd haar

Dik en/of beschadigd haar heeft vaak veel liefde nodig. Denk aan verzorgende shampoo en conditioner en eens per week een haarmasker. Producten zoals mousse en haarspray maken je haren droger, dus als je alcohol op de ingrediëntenlijst spot kun je het beter laten staan. Ook voor dit haartype geldt dat minder vaak je haar wassen beter is. Olie vindt dit haar trouwens heel fijn, dus wees niet bang om dit te gebruiken! 

Lees dit artikel om erachter te komen waarom je kokosolie in huis moet hebben voor je haar.


Fijn/dun haar

Het probleem waar meiden met fijn en/of dun haar mee kampen is dat het weinig volume heeft. Hoe meer producten je in je haar doet, hoe zwaarder het wordt. Daarom is het belangrijk om – heel tegenstrijdig, misschien – regelmatig je haar te wassen zodat de vettere haarwortels niet aan je hoofd vastplakken. Zoek naar woorden zoals volume en thickening op de verpakking, want dat past goed bij dit haartype. Wat betreft conditioner: skip het niet, maar breng het alleen aan op de punten van het haar. Qua stylingproducten kun je beste kiezen voor een thickening spray of crème voor big hair. Wil je textuur in je haar? Dan is mousse ideaal.


Vet haar

Sommige meiden hebben een vet haartype, dus dat vraagt om andere haarverzorging. Het is belangrijk om niet te vaak je haar te wassen, want hoe meer je je haar stript van natuurlijke oliën, hoe vetter het wordt. Dat komt doordat de talgproductie dan gestimuleerd wordt. Het is beter om het wassen dan een dag uit te stellen en droogshampoo te gebruiken. Droogshampoo absorbeert het vet van de haarwortels waardoor je haar er een stuk frisser en voller uitziet. Wella Dry Me droogshampoo (€14,99) is Girlscene's favoriet, omdat het lekker ruikt, goed werkt en geen waas achterlaat.

Op het gebied van stylingproducten is minder in dit geval altijd beter. Breng in ieder geval niets aan op de haarwortels, maar focus je op de lengtes van het haar. Verder kun je alles gebruiken, maar gebruik liever geen vettere producten zoals wax. 


Gekleurd haar

Wanneer je je haar kleurt is het belangrijk dat je daarna goed voor je haar zorgt. Het beste is om producten aan te schaffen die speciaal voor gekleurd haar zijn, omdat dit helpt om de kleur zo lang mogelijk mooi te houden en je haar glanzend. Droogshampoo is je beste vriend, zodat je het wassen van je haar nog een dagje kan uitstellen. Als je vaak je haar wast vervaagt de kleur namelijk sneller.

Mousse kun je wel gebruiken om je haar te preppen (de mousse in het haar föhnen) voor dat je het stijlt of krult, maar let op dat je juiste mousse gebruikt. Een geschikte variant is Sebastian Stylbrid 9 (€30,45). Deze spray mousse droogt je haar niet zo erg uit als een andere gemiddelde mousse doet. Gelukkig vind je ook speciale mousses voor gekleurd haar in de drogisterij, dus struin zeker de schappen af als je een betaalbare variant zoekt.


Tot slot is een hairspray met een goede hold onmisbaar. Kies wel een lak met een flexible hold, zodat je haar niet krokant wordt. Als je haar echt de hele dag op z'n plek moet blijven zitten is dit product (in combinatie met mousse) jouw redder! 

Welke haarproducten gebruik jij?

Bron, bron