News

Helft van de meisjes wordt online seksueel benaderd

Dat online seksualiteit steeds meer speelt onder jongeren is geen nieuws meer. Van seksueel getinte opmerkingen maken tot pikante foto's sturen naar (on)bekenden… Voor veel jongeren is het niet de eerste keer dat dit gebeurd. EenVandaag deed onder 2000 jongeren onderzoek naar dit onderwerp en sommige resultaten zijn best schokkend.

Zo komt in de onderzoeksresultaten naar voren dat de helft van de meisjes op een seksuele manier benaderd wordt door een onbekend persoon. Een voorbeeld: 'Er was een fotograaf die me toevoegde en vroeg of ik de webcam wilde aanzetten. Hij wilde een lingerieshoot doen en daarna topless, hij vroeg me voor de cam m’n shirt en beha uit te trekken. Ik was toen nog minderjarig.' Sterker nog, van degenen die dit hebben meegemaakt was driekwart minderjarig. Wat misschien schokkender is, is dat 3 op de 10 jongeren het contact met deze onbekenden aanhouden en dat 2 op de 10 jongeren het gesprek helemaal niet afkappen. En dan gebeuren er misschien dingen waar je achteraf spijt van krijgt…

De scholieren die meedoen aan het onderzoek zijn ook open over andere zaken. Zo kan een kwart zich voorstellen om een naaktfoto van zichzelf te sturen. Vooral onder de meiden speelt dit erg. Daarvan heeft de helft weleens een verzoek gehad om zo'n foto van zichzelf te sturen. Tot slot blijkt het uitkleden voor de webcam geen taboe te zijn. 1 op de 7 ondervraagden heeft dit zelfs al eens gedaan.

Op het forum kun je verder praten over dit onderwerp.

Wat vind je van dit onderzoek en de resultaten? 

Bron

Beeld: Thinkstock