Celebs

Celebs van wie je niet wist dat ze geadopteerd zijn

We horen vaak over celebrities die kinderen adopteren. Sandra Bullock heeft zoontje Louis geadopteerd, Madonna is dolblij met zoontje David en dochter Mercy James en Angelina Jolie & Brad Pitt hebben zelfs drie kinderen geadopteerd. Maar wist je dat er ook celebs zijn die zelf zijn geadopteerd? Girlscene zet de celebs op een rij die niet door hun biologische ouders zijn opgevoed. 

Nicole Richie

Nicole's biologische ouders hadden financiële problemen waardoor ze niet voor haar konden zorgen. Op drie-jarige leeftijd ging ze bij Lionel Richie wonen. Lionel kende Nicole's biologische vader best goed, ze hebben samen muziek gemaakt. De adoptie werd echter pas officieel toen Nicole negen jaar was. "Mijn biologische ouders hebben me afgestaan omdat ze dachten dat Lionel en Brenda beter voor mij konden zorgen", vertelde Nicole in een interview. 

Bellamy Young

Heel bekend is ze misschien niet in Nederland, maar je kunt haar kennen uit de serie Scandal. Hierin speelt de ze rol van The First Lady. Bellamy is geadopteerd en heeft een heel goede band met de moeder die haar heeft opgevoed. Bellamy's moeder heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze geadopteerd is. Ze heeft de actrice zelfs op zangles gezet omdat ze wist dat haar biologische moeder een zangeres is. Bellamy heeft haar biologische moeder ontmoet, maar daar bleef het ook bij. De actrice zet zich ook in voor adoptie, maar dan voor dieren. 

Kristin Chenoweth

Kristin was geadopteerd door Jerry en June toen ze slechts vijf dagen oud was. De actrice en zangeres heeft een geweldige jeugd gehad: "Mijn zelfvertrouwen heb ik gekregen door mijn ouders, ik voelde me onvoorwaardelijk geliefd", zegt Kristin. Ze heeft haar biologische moeder nog nooit ontmoet en daar heeft ze ook niet echt behoefte aan. Wel is ze benieuwd naar een aantal dingen: "Ik wil graag weten van wie ik het zingen heb. En ik heb eczeem, waar komt dat vandaan? Zulke gekke dingen vraag ik me af". Als ze haar biologische moeder zou ontmoeten dan weet ze ook al wat ze zou zeggen: "Ik zou haar bedanken voor de beslissing die ze heeft gemaakt om mij een beter leven te geven", aldus Kristin. 

Snooki

Snooki -wiens echte naam Nicolo Polizzi is- werd geadopteerd toen ze zes maanden oud was. De realityster is geboren in Santiago, Chili. Helaas konden haar biologische ouders niet voor haar zorgen. Snooki heeft het wel heel erg getroffen met de ouders die haar geadopteerd hebben, ze heeft een goede band met hen. In een interview heeft Snooki aangegeven dat ze geen behoefte voelt om naar haar biologische ouders op zoek te gaan. 

Jamie Foxx

Acteur en muzikant Jamie werd geboren in Terrell, Texas. Hij was slechts zeven maanden oud toen zijn moeder van zijn vader scheidde. Zijn opa en oma -Mark en Esther- hebben hem geadopteerd. Zijn oma heeft een grote invloed gehad op zijn leven. Oma Esther heeft hem altijd gesteund en gemotiveerd in zijn muziek, studie en sport. Jamie zet zich in voor adoptie. 

Bill Clinton

 

Bill Clinton is de eerste en enige President die geadopteerd is. Zijn moeder was weduwe voordat hij geboren werd. Ze moest echter nog studeren en daarom werd de voormalige President van Amerika geadopteerd door zijn opa en oma. Later keerde zijn moeder weer terug en kreeg ze een nieuwe relatie. Bill heeft de achternaam van zijn stiefvader overgenomen, ook al was hij niet goed voor hem en zijn familie. 

Marilyn Monroe 

Marilyn's biologische moeder had veel psychische problemen waardoor ze niet in staat was om voor haar kind te zorgen. Haar vader was overleden voordat ze geboren was. Marilyn's moeder liet de zorg over aan goede vriendin Grace Goddard. Maar die vriendin zorgde ook niet goed voor haar, waardoor ze haar jeugd grotendeels door heeft gebracht in weeshuizen. Toen ze 16 jaar was trouwde ze met Jimmy Dougherty zodat ze niet langer in een weeshuis hoefde te wonen. 

Steve Jobs

Steve Jobs -oprichter van Apple- had zijn gedrevenheid van zijn vader die hem heeft geadopteerd. Steve werd vroeger weleens gepest doordat hij geadopteerd is: "Ik weet nog dat iemand vroeg of mijn echte ouders mij niet wilden omdat ik geadopteerd ben. Ik rende huilend naar mijn ouders en zij legden met uit dat ze mij uitgekozen hadden. Vanaf dat moment besefte ik mij dat ze mij hebben gekozen. Ik was speciaal", vertelde hij in een interview met Walter Isaacson. 

Wist jij dat deze celebs geadopteerd zijn?

Bron, Bron, Bron
Beeld: gettyimages

Must reads 👀