Lifestyle

9 dingen die je moet doen als je net een nieuwe relatie hebt

Na wekenlang vlinders in je buik is te hebben is het eindelijk zover: jij en die jongen waar je zo verliefd op bent hebben een relatie! Het is pas sinds een paar weken officieel en jullie leren elkaar steeds beter kennen. Je voelt je steeds meer op je gemak bij hem en hij vindt het altijd leuk om bij je te zijn. Waar moet je op letten in het begin van je nieuwe relatie?

Heb je hiervoor een andere relatie gehad die niet zo lekker liep en op een vervelende manier uit is gegaan? Grote kans dat jij sommige dingen uit je vorige relatie meeneemt naar de relatie die je nu hebt. Probeer het los te laten en te starten met een schone lei!

♥ Vergelijk hem niet met je ex
Jouw nieuwe vriendje is niet jouw ex. Was jouw vorige vriend ontrouw? Het betekent automatisch niet dat jouw nieuwe vriend ook ontrouw is. Was jouw ex heel romantisch? Eis dan niet van je nieuwe vriendje dat hij net zo romantisch is als jouw ex. Je begint met een schone lei en als je een succesvolle relatie wil, vergelijk je nieuwe relatie dan niet met je eerdere relatie.

♥ Vertrouw hem
Het heeft tijd nodig voordat je iemand kunt vertrouwen. Vind jij het moeilijk om je vriend te vertrouwen doordat je in een vorige relatie bijvoorbeeld bedrogen bent? Je nieuwe vriend is niet je ex. Je kunt een relatie geen relatie noemen zonder vertrouwen. Wil je dat jullie relatie gaat werken? Vertrouw hem, wees eerlijk en zorg dat hij jou ook vertrouwt.

♥ Communiceer regelmatig
Communicatie is een van de belangrijkste dingen binnen een relatie. Zeker aan het begin van een relatie is het goed te communiceren met je nieuwe vriend. Wat zijn jouw verwachtingen, wat voel je, wat vind je fijn en wat vind je niet fijn? Wees eerlijk naar elkaar toe en bouw samen jullie relatie op.

♥ Blijf flirten
Dat je in een relatie zit betekent niet dat het spelletje over is… Als je wilt dat jouw relatie spannend en leuk blijft, wees dan spontaan, flirterig en ondernemend. Stuur grappige berichtjes via Whatsapp en probeer er een spelletje van te maken. Het is goed om hem uit te dagen, want dit houdt jullie relatie spannend!

♥ Zoek niet naar imperfecties
Hoe graag je ook wilt dat jullie relatie gaat werken, probeer er niet in door te draven. Je kunt wel eens een foutje maken, dat hoort er nou eenmaal bij. Denk dan niet 'Shit hij vindt me niet meer leuk als een foutje maak', maar wees jezelf. Probeer ook niet bij hem foutjes te zoeken, maar vertrouw hem. Hij is een goede jongen en ook hij kan wel eens foutjes maken.

♥ Wees niet bang voor ruzie
Het is juist goed dat je soms botst met je vriend. Jullie kunnen niet overal hetzelfde over denken, ook al zou je dit misschien wel willen! Blijf jezelf en als jij het ergens niet mee eens bent, kom daar dan eerlijk voor uit! Door een meningsverschil leer je jouw vriend juist beter kennen en hij jou.

Neem je tijd
Hoe leuk je iemand ook vindt en hoe veel vlinders er ook in je buik zitten, take it slow… Het liefst zou je elk uur van de dag in de armen liggen van jouw vriendje, maar je hebt ook nog andere dingen te doen en andere mensen te zien! Leer iemand goed kennen voordat je meteen heel serieus een relatie instapt. Neem lekker de tijd om elkaar te leren kennen.

♥ Vergeet jezelf niet
Je zou alles voor je nieuwe vriendje overhebben, maar vergeet hierbij jezelf niet! Doe geen dingen die jij (nog) niet wilt doen en stel je grenzen. Ook al heb je een relatie, je bent nog steeds jezelf, een individu. Het is belangrijk om je eigen tijd te nemen en juist dingen zonder hem te ondernemen. 

♥ Vergeet je vriendinnen niet
Je hebt naast je relatie met je vriend ook relaties met je vriendinnen. In relaties moet je investeren als je ze wilt behouden. Dit geldt natuurlijk ook voor je vriendinnen. Zij verdienen ook jouw tijd en aandacht. Spreek regelmatig met ze af en doe leuke dingen!

Wat vind jij belangrijk in een relatie?

Bron: Bron, Bron
Beeld: Thinkstock