Lifestyle

What to do op Koningsdag 2015?

Het is bijna zover… Op 27 april vieren we onze tweede Koningsdag! De oranje outfit heb je misschien al klaar liggen, maar weet je ook al wat je gaat doen? Je kunt de vrijmarkten afstruinen om pareltjes op de kop te tikken of je kunt losgaan op één van de vele feesten. Mocht je nog geen concrete plannen hebben, lees dan dit artikel. Girlscene vertelt je wat er allemaal te doen is op Koningsdag. 

Disclaimer: we hebben de grootste plaatsen en leukste feesten in Nederland geselecteerd. Het is helaas niet mogelijk om alle plaatsen en feesten op een rij te zetten. Mocht je nog een leuke plek of feest weten en staat het hier niet tussen? Laat dan zeker van je horen in de reacties! 

Amsterdam
Als je Koningsdag goed wil vieren, dan ben je in Amsterdam aan het juiste adres. Of je nu zin hebt in een goed feest of op zoek wilt naar schatten op de vrijmarkt. Mocht je leuke kraampjes willen afstruinen: om 6 uur begint de vrijmarkt al. Wees er dus vroeg bij als je de meeste kans wil hebben op goede vondsten. Leuke plekken: de Pijp, Noordermarkt, Vondelpark en Haarlemmerstraat. 

Feesten
Hollandsch Glorie, Papaverweg 
Voltt x Lockdown, NDSM 
King Kong Festival, NDSM 
Loveland van Oranje, Meerpark
HardKingz, Kop Java-eiland
Thuishaven Koningsdag
Kingsday Open Air, Naritaweg
Pleinvrees Kingsday, Zaventemweg
Kingsday Houthavens, Houthavens
Kingsday Festival, Olympisch Stadion
Kingsland Festival, RAI

Breda
Het altijd gezellige Breda is op Koningsdag gevuld met kraampjes. Vooral in het oude centrum is het leuk. Maar the place to be in Breda is toch echt het grote 538 Koningsdag feest!

Feesten
Het grote 538 feest wordt dit jaar georganiseerd in Breda. Kensington, singer-songwriter Miss Montreal, de Haagse rockers van DI-RECT, popband Handsome Poets en dj's Fedde Le Grand en Hardwell zijn allemaal op maandag 27 april aanwezig tijdens 538Koningsdag. Het feest is van 12:00 uur tot 22:00 uur op het Chasséveld. 

Den Haag
Als koopjesjager zit je goed in Den Haag. Door de hele stad zijn er vrijmarkten. Vooral die op de Frederik Hendriklaan is leuk. Ook rondom de Haagse grachtencirkel worden er veel dingen georganiseerd en hangt er een goede sfeer. 

Feesten
In Den Haag kun je vooral terecht voor een goede pre-party. Op zondag 26 april zijn er leuke feestjes in bijvoorbeeld Club Seven en Paard van Troje. Ook is er in de binnenstad van Den Haag een festival. Als je zin hebt om te dansen op een groot feest op Koningsdag zelf, dan kun je beter naar een andere stad gaan. 

Eindhoven
Vrijmarkt, terrasjes, live muziek… dat vind je allemaal in Eindhoven tijdens Koningsdag. De Bergen is leuk om naartoe te gaan, maar ook de Oranjemarkt op de PSV laan kan op je lijstje.  

Feesten
Electric Orange, Lighting terrein
Tech040 festival, Paterskerk
Majestic Dance Event, Stadhuisplein

Groningen
Woon je in het noorden van Nederland? Dan is Groningen een leuke plek om Koningsdag te vieren. De Oranjevrijmarkt op de Groningse singels is leuk om naartoe te gaan. De Ubbo Emmiussingel, Praediniussingel, Ganzevoortsingel en Coehoornsingel zijn de straten waar je moet zijn voor het verkopen van je spullen of om rond te neuzen op alle goedgevulde kleedjes. 

Feesten
SHOCK, Ebbingekwartierterrein
The RocknRolla Soundsystem Kingsday Extravaganza, Reitemakersrijge

Rotterdam
Waar je ook bent in Rotterdam; er is altijd wel iets te doen, van feesten tot vrijmarkten. De grootste markt bevindt zich in hartje centrum, rondom de Coolsingel, Hofplein, Hoogstraat en de Blaak.

Feesten
Koningsdag Festival Rotterdam, Willemsplein
S'oranjefestival, Plein 1940
Kralingse Bos Festival, Kralingse Bos
Oranjebitter, Parklaan

Utrecht
Het is één groot feest in Utrecht tijdens Koningsdag. Overal is wel iets te doen. De leukste locaties van de vrijmarkt zijn Plompetorengracht, Van Asch van Wijckskade, Weerdsingel, Breedstraat, Weerdsluis, Waterstraat, Lange Lauwerstraat, en Jacobskerkhof. Mocht je het leuk vinden om live muziek te luisteren, dan kun je terecht op het Domplein, Stadhuisplein, Vredenburg en Neude. 

Feesten
Kinghouse festival, Jaarbeurs

Zwolle
De vrijmarkt in Zwolle begint om 8 uur rond het Assendorperplein. Hier kun je op zoek gaan naar pareltjes voor een prikkie, of je kunt zelf een kleedje neerleggen en dingen verkopen die je niet meer gebruikt. 

Feesten
Kingdance, Parkeerterrein IJsselhallen

Wat zijn jouw plannen voor Koningsdag?

Bron: koningsdag27april.info, djguide
Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀