News

Vrouwen vinden rechter gezichtshelft mooier

Hoe vaak sta jij met je telefoon of camera in de hand om een foto van jezelf te maken? Sommige meiden doen dit dagelijks waarbij ze altijd een vaste routine hebben hoe ze gaan staan. Gezicht een beetje draaien, kin naar beneden… je kent het wel. Maar wist je dat de meeste vrouwen de voorkeur geven aan hun rechter gezichtshelft? En dat terwijl de linkerhelft aantrekkelijker is volgens onderzoek.

Hoe oppervlakkig dit onderwerp misschien ook klinkt, waarschijnlijk weet zelfs jij wat jouw 'goede kant' is. Blijkbaar houden meer mensen zich daarmee bezig, want uit een onderzoek uit 2012 blijkt dat de meeste mensen hun linkerkant mooier vinden. Nu is er wéér een onderzoekje gedaan en blijkt dat de uitkomst van het eerdere onderzoek helemaal niet klopt! Van de 1000 vrouwen die meedoen vindt 23 procent haar rechter gezichtshelft mooier in tegenstelling tot 18 procent die de voorkeur geeft aan de linkerhelft. En nu blijkt dat er veel celebrities met hen zijn…


Kim Kardashian, Cheryl Fernandes-Versini (voorheen Cheryl Cole), Kylie Minogue, Angelina Jolie, Kylie Jenner en zelfs Cara Delevingne: zij hebben allen gemeen dat ze liever hun rechter gezichtshelft laten fotograferen. Eén van de linkerkant-lovers is Ariana Grande. Het kan natuurlijk ook zijn dat mensen beide gezichtshelften preferen, maar dat was 'slechts' 16 procent van de vrouwen waar Cara Delevingne stiekem ook onder valt. De overige 43 procent zag geen voordeel van beide kanten. 

Vrouwen die de voorkeur geven aan een bepaalde kant houden meestal rekening met hun haar scheiding, littekens, moedervlekken en het profiel van hun neus. Maar of dit recente onderzoek opweegt tegen het wetenschappelijke onderzoek blijft de vraag.

Anyways, geef jij de voorkeur aan je linker gezichtshelft of aan de rechterhelft?

Bron: Daily Mail
Beeld: Instagram

Must reads 👀