Lifestyle

10 activiteiten die het wachten op de examenuitslag leuker maken

Yaaaay, de examens zitten erop! De tijdens van stress, slapeloosheid en blokken zit er voorlopig even op. Nu is het tijd om te ontspannen en even niet aan school te denken. Maar hoe doe je dat als je eigenlijk nog steeds in spanning zit omdat je de examenuitslag nog niet weet? Girlscene helpt de examenkandidaten de komende tijd door!

Dagje pretpark of dierentuin
Wat is er leuker dan een dagje ouderwets naar het pretpark of de dierentuin gaan? Misschien willen je ouders zelfs nog wel wat bijleggen omdat je zo hard geblokt hebt. Besef wel dat veel eindexamenkandidaten dit plan ook hebben en het best druk kan worden. Veel scholen gaan ook op schoolreisje tegen het einde van het jaar. Ga op een dag dat het weer niet zo mooi is, dan is het vaak een stuk rustiger. 

Citytrip
Geen geld voor een lange vakantie? Maak een citytrip naar bijvoorbeeld Antwerpen, Brussel of Berlijn. Je kunt natuurlijk gaan shoppen, maar met lekker weer in een andere stad wandelen is ook niet verkeerd. Met de bus gaan is een goedkope optie, voor €30 heb je al een retourtje Antwerpen. Je kunt natuurlijk 's ochtends vroeg vertrekken en 's avonds weer teruggaan, maar het is net zo leuk om een nachtje te blijven. ID-Bus of Eurolines zijn aanraders, de bussen zijn lekker ruim én er is Wi-Fi in de bus. De stoelen kunnen achterover, na een heftige shopdag kun jij lekker bijkomen in de bus. 


                                                                   Bron

Sauna
Als iemand wat ontspanning heeft verdiend, ben jij het. Na maanden blokken en ploeteren is het nu tijd om te relaxen. En waar kun je dat beter doen dan in de sauna? Maak er een lekker dagje uit van met je vriendinnen, zus of moeder. Jij hebt nu overdag en doordeweeks alle tijd, en laat dat nou net de tijd zijn dat er bijna niemand in de sauna te vinden is. Ben je niet zo'n saunaliefhebber? Kies dan bijvoorbeeld voor een lekkere massage.

Zwembad of strand
Jij en je vriendinnen zullen waarschijnlijk niet veel mensen tegenkomen op het strand of in het zwembad, want iedereen zit nog in de schoolbanken. Daar kun je dus mooi gebruik van maken. Als het weer niet meewerkt, kun je ook nog prima naar het strand, want met warme chocolademelk in een strandtent zitten is ook geen straf. 

Plan je eindexamenfeest
Weet je bijna zeker dat je geslaagd bent? Begin jouw examenfeestje vast te plannen, want dat moet gevierd worden! Wil je een groot feest met vrienden en familie of houd je het liever klein? Ga je samen eten of houd je het alleen bij drankjes? En natuurlijk, wat ga je dragen tijdens je feestje? Een goede reden om een dagje naar de stad te gaan en eens op zoek te gaan naar die musthave jurk. Wacht wel even met het versturen van de uitnodigingen, je wilt anderen geen rotgevoel geven die nog niet zeker weten of ze geslaagd zijn. 
                                                                         Bron
Sport

Waarschijnlijk heb je tijdens de examens niet extreem gezond geleefd. Een slaaptekort, chocolade overload en de nodige energiedrankjes zijn vast en zeker langsgekomen. Nu heb je twee weken de tijd om weer helemaal back on track te komen. Misschien heb je wel een vriendin die je kunt overhalen om mee te doen. Bedenk samen hoe jullie het aan willen pakken. Stel samen een plan op om bijvoorbeeld dagelijks te gaan hardlopen en wat oefeningen te doen. 

Filmmarathon
Kun jij aan niets anders denken dan aan de examenuitslag? Dan is een filmmarathon de perfecte afleiding. Het wordt nog leuker als je het samen met je vrienden doet. Met de Harry Potter films ben je wel even zoet en krijg je niet eens de kans om aan de uitslagen te denken. Zijn alle favoriete films al langsgekomen? Begin dan aan een goede serie zoals Pretty Little Liars of Orange Is The New Black. Met een paar filmmarathons vliegen de dagen zo om.Kamer make-over
Heb jij altijd al je kamer een make-over willen geven? Dit is de perfecte tijd. Je gaat (hopelijk) jouw middelbare school periode definitief afsluiten en je gaat een nieuwe fase in. Heb jij geen geld om je kamer drastisch te veranderen? Geef dan de muren eens een ander kleurtje en schuif met de meubels. Kost bijna niets en je kamer ziet er toch heel anders uit!

Voorbereiden nieuwe studie
Ga jij volgend jaar studeren? Misschien wil je wel op kamers gaan en kun je nu vast langzaam gaan zoeken naar een kamer. Schrijf je alvast bij een woningstichting zodat je sneller aan een kamer kunt komen. Ken je de stad waar je gaat studeren ook nog niet? Ga dan eens een dagje rondkijken (of winkelen) in die stad.  

Leren voor herkansingen
Weet jij nu al dat jij de examens sowieso niet hebt gehaald? Houd dan nog heel even vol, je hebt nog drie weken om te leren voor de herkansingen. Benut deze tijd goed zodat je daarna écht lekker vakantie kunt gaan vieren. Je verdrinkt misschien even in zelfmedelijden, wat volkomen terecht is, maar geef niet op want die drie weken vliegen zo om!

Beeld: Thinkstock

Sterkte met het wachten op jullie examenuitslagen! Wat ga jij doen om te tijd te doden terwijl je wacht op de uitslagen?