Beauty

7 dingen die puistjes veroorzaken

Vraag jij je keer op keer af waar die puist op je gezicht ineens vandaan komt? Natuurlijk, zodra die-tijd-van-de-maand eraan komt weet je dat je op de standaard plekken puistjes kunt verwachten vanwege je hormonen. Maar soms zijn er heel andere oorzaken voor de onzuiverheden op jouw gezicht… Girlscene zet het onder elkaar voor je.

De volgende dingen of objecten kunnen die vervelende puistjes op je gezicht veroorzaken:

1. Koptelefoon
Heb je puistjes rond je kaaklijn en draag je regelmatig een koptelefoon? Grote kans dat dit de oorzaak is van de onzuiverheden. Je draagt de koptelefoon waarschijnlijk zonder er echt over na te denken, laat staan het schoon te maken. Terwijl je Coldplay afspeelt hopen de bacteriën – van onder andere je make-up – zich op in de koptelefoon. Niet zo gek dat je huid geïrriteerd raakt. Maak de koptelefoon dus het liefst regelmatig schoon met een doekje zodat je dit kunt voorkomen.

2. Telefoon
Wie veel met vriendinnen aan de telefoon hangt merkt misschien wel dat er aan één kant van het gezicht meer puistjes zijn. Je telefoon is een enorme bacteriebron die je regelmatig moet schoonmaken als je puistjes zoveel mogelijk wil voorkomen. 

3. Gezicht aanraken
Het is zo verleidelijk om – onbewust – aan je gezicht te zitten tijdens een lange schooldag of wanneer je op de computer werkt. Maar toch is het beter om dit zo min mogelijk te doen. Want hoe vaak je je handen ook wast, er zitten altijd bacteriën aan. Zeker wanneer je gevoelig bent voor onzuiverheden merk je duidelijk het verschil wanneer je wel en niet aan je gezicht zit. Hoe meer je het aanraakt, hoe meer onzuiverheden je krijgt.

4. Hoeden en mutsen
De winter kom jij niet door zonder muts en tijdens de zomer ben jij een hoeden persoon. Zonder hoofddeksel word jij niet op straat gespot! Maar wist je dat dit best de boosdoener kan zijn? De rand van de muts of hoed verstopt de poriën waardoor puistjes ontstaan. 

5. Zweet
Het is geen sexy onderwerp, maar je zou niet de eerste persoon zijn die puistjes krijgt door zweet. Zweet verstopt de poriën en dat in combinatie met bacteriën is een grote ontstekingsbron. Douche daarom meteen na het sporten en maak je gezicht goed schoon.

6. Baard
Heeft je vriend een baard? Kijk dan niet raar op als je na een heftige zoensessie een paar bulten voelt de volgende ochtend. Het is namelijk niet heel bevordelijk als zijn baard tegen jouw gezicht schuurt. De wrijving stimuleert de talgproductie wat puisten kan veroorzaken.

7. Haar
Over haar gesproken… Wist je dat jouw eigen haar verantwoordelijk kan zijn voor een slechte huid? Vooral meiden met een pony en/of vette hoofdhuid hebben hier last van. Wanneer je een pony hebt en gevoelig bent voor onzuiverheden of acne is de kans groot dat je op je voorhoofd puisten ontwikkelt. Dit komt doordat je haar over je voorhoofd 'schuurt'. De combinatie van talg en vies haar doet niet veel goeds voor je huid. Probeer daarom je pony iedere dag te wassen en haarproducten goed uit te spoelen.

Wist jij dat dit oorzaken kunnen zijn van puistjes?

Bron: xoVain, Cosmopolitan.com, All Womens Talk
Beeld: Thinkstock