Lifestyle

Na het zien van deze bijzondere huisdieren wil jij er absoluut een

Onze trouwe viervoeters en de speelse haarballen zijn toch wel de meest bekende huisdieren. Sommige mensen vinden een hond of een kat niet speciaal genoeg, dus gaan zij voor een exotisch huisdier. Wat dacht je bijvoorbeeld van een egel, een biggetje of een eekhoorntje als huisdier? Lees snel verder en misschien vind jij jouw toekomstige huisdier wel…

Als je een exotisch huisdier neemt, is het ontzettend belangrijk dat je zijn leefomgeving zo goed mogelijk op het diertje afstemt. Koop dus een kooi die groot genoeg is, geef het diertje te eten wat hij normaal ook zou eten en neem twee (of meer) beestjes tegelijk als het groepsdieren zijn. Koop hem bij een goed adres en geef het diertje de liefde en rust die hij of zij nodig heeft. 

Egel
Je kunt hem niet lekker over zijn stekelige vachtje aaien, maar kriebelen over hun buikje kun je natuurlijk wel. In Nederland mag je de witbuikegel als huisdier hebben. In Amerika wordt het steeds gebruikelijker om dit beestje als huisdier te hebben. 

 

#tbt to the only old pic I have saved on my new phone of babybara bath time

Een foto die is geplaatst door JoeJoe (@joejoe_the_capybara) op

Capibara
De capibara is een waterdier en ze hebben een groot zwembad nodig om te leven. In Nederland is het niet toegestaan om deze dieren als huisdier te houden. Een stel uit Las Vegas heeft een capibara genaamd Joe Joe. Meer foto’s van hem zie op zijn Instagram (hierboven) en andere social media. 
 

 

Let the Oscar prep begin!๐Ÿท๐Ÿ†โค๏ธ #Bathtime #Oscars #RedCarpet #HereWeCome #SnoutSunday #PrissyAndPop

Een foto die is geplaatst door Priscilla and Poppleton๐Ÿ’—๐Ÿ’™ (@prissy_pig) op

Biggetje
Hoe schattig zijn de biggetjes hierboven! Het is erg leuk om een varkentje in je huis te hebben rondhobbelen, maar hier zitten natuurlijk wel regels aan gebonden waar jij je als eigenaresse aan moet houden. Kijk op deze site als je hier meer over wilt weten. 
 

 

Nothing can stop me from reaching my goals, because I know who I am and I know what I want. โค๏ธ๐Ÿ˜˜

Een foto die is geplaatst door BuBu The Chinchilla (@cute_bubu) op

Chinchilla
Een chinchilla lijkt wel een combinatie te zijn van een konijn, een rat en een cavia. Chinchillas zijn groepsdieren en dus moet je minimaal twee chinchillas tegelijk hebben. Deze diertjes knagen overal op, dus een metalen kooi is een must

 

Chinese gestreepte boomeekhoorn
Deze eekhoorn komt voor in China, Myanmar en Japan en is toegestaan in Nederland om als huisdier te houden. Hoe schattig zijn deze eekhoorntjes!

Wat is jouw droomhuisdier?

Beeld: iStock