Lifestyle

9 griezelige herkenbare figuren uit kinderprogramma’s

In jouw kinderjaren heb je vast wel eens figuren uit kinderprogramma's gezien die je de stuipen op het lijf joegen. Ken je de Plaaggeest nog? En Karbonkel? Als je in de jaren '90 geboren bent komen Bassie en Adriaan en het Land van Ooit je vast wel bekend voor. Sommige figuren waren net een beetje te griezelig voor jonge kinderen. Herken jij deze 9 griezels uit jouw kinderjaren nog?


                                    Bron                                                                          Bron
Stekeltje en Spijkertje
De Ark van Stekeltje is een Nederlands kinderprogramma dat in de jaren '90 werd uitgezonden door de EO. Stekeltje woont in een ark, samen met de Rode Buurvrouw. In iedere aflevering moeten zij een bijzonder raadsel oplossen. Stekeltje en Spijkertje zijn beide egels. Stekeltje heeft de afdruk van een autoband op zijn voorhoofd. Spijkertje heeft donkere ogen, zijn kop ziet eruit als een schedel en hij heeft spijkers in zijn hoofd. Erg griezelig…


                                                                       Bron
De plaaggeest van Bassie en Adriaan

Bassie en Adriaan -die clown en die acrobaat die bij het circus werken- verliezen hun baan en reizen in hun caravan op zoek naar werk. Er was één film die mij (Anouk) echt een trauma opleverde, namelijk die met de Plaaggeest. Deze man plaagde Bassie en Adriaan en had een creepy lachje! Bas en Aad van Tor (de broers die de personages spelen) vonden de Plaaggeest eigenlijk ook te eng en waren niet tevreden met deze avonturenserie.


                                                                    Bron
Karbonkel

Dit monster is een personage uit het kinderprogramma Ik Mik Loreland. Het programma had een educatieve insteek en was bedoeld voor kinderen uit groep 3 die leerden lezen en schrijven. Hoe meer letters er gevonden worden in de serie, hoe meer Karbonkel verandert in een mens… Wat een engerd!


                                                                     Bron
De trollen van David de Kabouter

David de Kabouter is een tekenfilmserie die gaat over Dokter David en Lisa, zijn vrouw. Ze wonen in het bos en David helpt dieren, kabouters en mensen in nood. De trollen proberen het goede werk dat David doet dwars te zitten. Hierboven op het plaatje zie je dat een van de trollen kabouter Lisa gevangen heeft. Nachtmerries gegarandeerd…


                                                                   Bron
De bloedbottelaar van de GVR

De kinderfilm de Grote Vriendelijke Reus is een verfilming van het boek van Roald Dahl. In de film neemt de GVR het weesmeisje Sofie mee. Ze komen aan bij een grot met allemaal reuzen. Per ongeluk wordt de Bloedbottelaar wakker en pakt de GVR. Sofie redt hem door een broche in de voet van de Bloedbottelaar te prikken… 


                                                                      Bron
Dolf van Alfred Joducus Kwak

Het schattige eendje Alfred Joducus Kwak verliest zijn hele familie en wordt opgevangen door Henk de Mol, een goede vriend van de familie Kwak. Dolf, afgeleid van Adolf Hitler, is opzoek naar macht. Hij werkt Alfred tegen en verft zijn snavel elke ochtend zwart, omdat hij zich schaamt voor de gele snavel die hij van zijn moeder heeft.


                                                                   Bron
Verhalen van de boze heks

Hanna Kraai is de schrijfster van het boek 'Verhalen van de boze heks.' Hier is een kinderserie van gemaakt en de serie werd uitgezonden door Villa Achterwerk. De personages, de heks, de uil, het konijn en de egel zijn in de serie zwart afgebeeld, waardoor de serie erg duister lijkt. 


                                                                      Bron
Sap de aardwortel

Sap de aardwortel uit de kinderserie Het land van Ooit leeft onder de grond en boven de grond. Ze is een aardwortel en zorgde voor zieke mensen door ze gezonde sapjes te geven. Sap heeft een lief karakter, maar ziet er door haar verschijning een beetje eng en vreemd uit.

Door welk personage heb jij een jeugdtrauma opgelopen? 

Bron: Anp-archief.nl, Youtube, Waarkeekjijvroegernaar.nl
Beeld: Youtube