Real life

Girls Issues: Hoe maak ik nieuwe vrienden?

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die niet weet hoe ze nieuwe vrienden kan maken.

Hoi Girlscene,

Ik heb een probleem met het maken van nieuwe vrienden. In mijn klas heb ik geen vriendinnen omdat zij verdeeld zijn over andere klassen. Dit betekent ook dat ik ze veel minder zie. Mijn klas bestaat uit heel veel groepjes en ik heb het gevoel dat ik nergens bij hoor, terwijl ik dat graag zou willen.
Mijn klas is op zich best leuk, maar omdat ik veel andere vakken volg zitten we niet veel samen. Ik ga veel om met een meisje, maar omdat het geen echte vriendin is begint het na een tijdje best te vervelen. In mijn klas zit ook een groepje vriendinnen waar ik graag bij zou willen horen, maar ik wil dat andere meisje geen rotgevoel geven. Ik heb ook het gevoel dat het groepje meiden niet zo op mijn komst zit te wachten, omdat ze nu met een even aantal meiden zijn.
Ik heb wel plezier met mijn vrienden en vriendinnen, maar ik zou er graag wat meer willen hebben. Hopelijk kunnen jullie mij helpen en me tips geven over hoe ik hen zou kunnen benaderen.

Liefs, Anoniem


Bron

 

Lieve Anoniem,

Wat rot dat je niet meer bij jouw vriendinnen in de klas zit. Allereerst moet je heel erg blij zijn met de vrienden en vriendinnen die je wel hebt. Helaas zie je ze niet meer zo vaak, maar probeer buiten school ook veel tijd in hen te steken. Het is begrijpelijk dat je graag wat meer goede vriendinnen krijgt, maar als er allerlei groepjes zijn kan het lastig zijn om je daar tussen te mengen. Met de volgende tips heb jij vast binnen no time nieuwe vriendschappen!

Zoek contact op school
Hoe lastig het ook kan zijn om iemand aan te spreken, probeer die stap toch te nemen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld eens voor te stellen om samen huiswerk te maken in een tussenuur of om samen te leren voor een toets. Vind je het lastig om het op school aan iemand te vragen? Stuur dan eens een appje of een berichtje via Facebook.

Spreek af buiten school
Heb je met één meisje al iets vaker contact gehad? Vraag dan of ze misschien zin heeft om een keer naar de bioscoop of stad te gaan. Als zij ziet hoe leuk en gezellig je bent, vertelt ze dit vast en zeker tegen haar vriendinnen. En wie weet gaan jullie daarna wel met z’n allen naar de bios of stad.

Teamsport
Lukt het niet om op school nieuwe vriendinnen te krijgen? Sluit je aan bij een sportvereniging, hier doe je niet alleen veel nieuwe contacten op, maar misschien zitten een paar teamgenoten ook wel bij jou op school. Je kunt ook voorstellen aan een klasgenoot om jullie samen aan te melden bij een vereniging.

Focus niet op één persoon
Hoe graag je ook bij die vriendinnengroep wilt horen, richt je aandacht niet alleen op hen. Als je buiten school afspreekt met het meisje waar je veel mee optrekt kan dit misschien ook wel een goede vriendin van je worden. Sta open voor nieuwe contacten.

Geef het tijd
Een vriendschap ontstaat vaak niet binnen een dag, geeft het tijd. Probeer zelf stappen te ondernemen en blijf niet afwachten tot een ander jou benadert. Laat je hoofd niet hangen als je een keer wordt afgewezen om bijvoorbeeld iets leuks te doen, het is nou eenmaal zo dat niet iedereen bij elkaar past. Focus je niet alleen op het maken van nieuwe vrienden, hierdoor maak je het ‘issue’ groter dan het is en maak je het alleen maar lastiger voor jezelf.

Blijf jezelf!
Last but not least, blijf jezelf! Dit is de belangrijkste tip die we je mee kunnen geven, ga je niet anders voordoen om bij mensen in de smaak te vallen. Je wilt vrienden krijgen waar jij jezel bij kunt zijn en die je leuk vinden om wie jij bent, dus verander jezelf niet voor anderen.

Nogmaals; vergeet je oude vrienden niet en hopelijk krijg je met deze tips nog meer nieuwe vriendschappen! Succes!

Liefs,
Girlscene

Heb jij een Girls issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Must reads 👀