Beauty

Creatieve en makkelijke nail art

Nail art is nu eenmaal niet voor iedereen weggelegd, zo ook niet voor de Girlscene redactie. Gelukkig kwam dé nail art expert van Maybelline -Frédérique Olthuis- ons uit de brand helpen en versierde zij onze nagels met de meest creatieve nail art creaties. Wij laten jou de mooiste looks voor deze lente en zomer zien die jij makkelijk thuis kunt maken. Kijk maar mee!

Met het diploma van de Gerrit Rietveld Academie op zak koos Frédérique voor een heel ander soort kunst. Geen schilderijen of beeldhouwwerken voor haar. Frédérique maakt kunst met nagellak. Ze heeft met veel grote namen samengewerkt zoals River Island, Holland's Next Topmodel en de Modefabriek. Deze keer kwam Frédérique naar Girlscene (samen met haar schattige viervoeter Molly) om jou wat inspiratie op te laten doen. Ben je benieuwd geworden naar haar werk? Check dan haar website www.trashandready.nl of volg Frédérique op Instagram @trnailart. Hondje én model Molly kon niet achterblijven en heeft zelfs haar eigen account: @boss_lady_mollyMinimalistische teennagels
Benodigdheden:
– Tenenspreiders
– Base- en topcoat
– Nude nagellak
– Zwarte nagellak
– Striping tape
– Dun penseel

Lak eerst je nagels met een nude nagellak. Laat deze vervolgens goed drogen. Als de nagellak goed gedroogd is kun je de striping tape aanbrengen. Druk de tape zachtjes aan zodat dit overal goed aansluit. Gebruik een stukje plastic of glas als palet voor de zwarte nagellak. Nu kun je met een dun penseel de twee vlakjes zwart lakken. Verwijder hierna snel de twee stukjes striping tape zodat je de nude nagellak niet meetrekt. Let wel op dat je eerst de tape eraf trekt die je er als laatst hebt opgeplakt. Herhaal dit bij iedere nagel. Laat het design nu goed drogen en breng daarna een topcoat aan.
Tips:
– Werk snel, want als de tape te lang op je nagels blijft zitten trek je de nude nagellak er vanaf. Werk daarom ook nagel voor nagel.
– Maak het penseel tussendoor schoon met nagellak remover. Je kunt dit ook doen met de Express Remover die op foto 4 staat. Dit doe je door het kwastje rond te draaien tegen het sponsje aan.
– Laat je teennagels goed drogen voordat je schoenen aantrekt.
Koningsdag 'WIM LEX'
Benodigdheden:
– Base- en topcoat
– Zwarte nagellak
– Lichtblauwe nagellak
– Dun penseel

Lak alle nagels zwart en laat het vervolgens goed drogen. Gebruik ook hier een stukje plastic of glas als palet voor de blauwe nagellak. Gebruik een dun penseel om de letters aan te brengen. Trek de letters van de lijnen niet zoals je het normaal schrijft, maar doe dit met korte halen. Laat de letters vervolgens goed drogen. Zijn de letters droog? Doe er dan een topcoat overheen. Tips:
– Je kunt natuurlijk ook voor ''MAX IMA" kiezen.
– Als je bij de letters uitschiet kun je met het dunne penseel en zwarte nagellak de letters corrigeren.
– Je kunt deze look ook dragen met rode, oranje of witte nagellak voor Koningsdag. 

Neppe vinger tatoeages
Benodigdheden:
– Dun penseel
– Dotting tool
– Donkerrode nagellak
– Zwarte nagellak

Lak je nagels eerst in een dieprode kleur. Wij hebben de kleur Burgundy Kiss van Maybelline gebruikt. Deze roest roodbruine kleur past perfect bij de 'henna look' van de vinger tattoo's. Doe vervolgens een druppel zwarte nagellak op een vlak oppervlak. Dip hier het dunne penseel in lak vlak boven je nagel twee keer de letter "V" boven elkaar. Gebruik nu de dikke kant van de dotting tool om twee grote puntjes aan beide kanten van de V's te zetten. Dip nu de dunne kant van de dotting tool in de zwarte nagellak en zet hiermee aan beide kanten twee kleinere puntjes. Zet hiernaast een kleiner puntje door nog zachter te drukken.
Tips:
– Zet eerst bij alle vingers de grote stippen en daarna pas de kleinere stipjes.
– Nagellak op je huid blijft meestal niet langer dan een dag zitten, dus ideaal voor een avondje uit of festival!
– Wil je iets meer afwisseling? Je kunt de vinger tatoeages op één vinger dragen of afwisselen met andere figuurtjes.

De nagellak die wij gebruiken in deze tutorial zijn van Maybelline Color Show. De tools zijn allemaal te vinden in de Maybelline Color Show Nail Art Kit. De nagellakjes kosten €3,79 per stuk en de Nail Art kit kost €3,99. De producten zijn onder andere de koop bij Kruidvat en Etos. 

Draag jij weleens nail art? Welke look vind jij het leukst?