Lifestyle

Maak je kamer Pasen- en lenteklaar!

Eindelijk begint de zon langzaamaan een beetje door te breken. We kunnen de winter officieel achter ons laten en ons een beetje gaan verheugen op mooi weer. Maar de kaarsjes, dekens en winterse decoraties zijn nog volop aanwezig. Girlscene heeft de leukste DIY's voor jou uitgezocht waarmee jij jouw kamer helemaal klaarmaakt voor Pasen én de lente!


bron

 

Bunnyslinger
Benodigdheden:
♥ Papier met een leuk motief
♥ Schaar
♥ Lint of touw
♥ Watten
♥ Lijm

Heb jij nog wat oud cadeaupapier of oude tijdschriften liggen? Maak er dan deze leuke paasslinger van! Teken op een wit papiertje de paashaasvorm en trek deze vervolgens over op de andere vellen papier. Knip de paashazen nu uit en maak twee kleine gaatjes in de oren. Pak een lint of touwtje en rijg deze door de gaatjes heen. Plak een dot watten op de haasjes zodat het net lijkt alsof je tegen allemaal schattige staartjes aankijkt.


bron

Eierkaarsjes & eierplantjes
Benodigdheden:
♥ Eieren
♥ Kleine plantjes
♥ Waxinelampjes

Wil jij de lente in huis halen op een goedkope maar creatieve manier? Je hebt voor deze DIY bijna niets nodig behalve eieren en een plantje of een waxinelichtje. Breek het ei voorzichtig open aan de bovenkant. Giet de inhoud van het ei in een bakje zodat je het ei niet verspilt. Spoel de eieren voorzichtig uit en laat het even drogen. Nu kun je zelf kiezen of je er waxinelichtjes of kleine bloempotjes van wilt maken.

Wil je waxinelichtjes maken? Kies dan voor grotere eieren in de supermarkt, hier past een waxinelampje beter in. Verwijder het zilveren houdertje en snij de waxinelampjes eventueel bij. Als je kleine bloempotjes wilt maken kun je een klein plantje uitzoeken in het tuincentrum en deze met een beetje potgrond voorzichtig in het ei duwen.


bron

Bloesemschilderij
Benodigdheden:
♥ Zwarte of bruine verf
♥ Roze verf
♥ Doek of groot wit vel
♥ Klein flesje

Een leuk lente schilderij maken is makkelijker dan je denkt. Met wat bruine en roze verf, een flesje en een wit doek kom je al een heel eind. Je kunt bij de Xenos en Action voor weinig geld een doek kopen waardoor jouw schilderij er nog mooier uitziet. Schilder eerst met zwarte of bruine verf de takken. Giet vervolgens wat roze verf op een bordje en doop hier het flesje met de achterkant in. 'Stempel' met het flesje de bloemen op het doek of vel. En voilà jouw lenteschilderij is klaar!


bron

Snoepkunstwerkje
Benodigdheden:
♥ Piepschuim bolletje
♥ Secondelijm
♥ Jelly beans
♥ Potje met plant of mos
♥ Lang stokje
♥ Lint

Hoe leuk zou dit schattige kunstwerkje op jouw vensterbank staan? Zorg dat je een leuk potje hebt met daarin wat mos of een plantje. Eerst steek je het stokje in de piepschuim bal. Nu komt het meeste werk, lijm de jellybeans stuk voor stuk met secondelijm op de piepschuim bal. Laat de bal goed drogen voordat je het stokje in de pot steekt. Je zou het niet denken, maar je bent al klaar! Wil je nog iets extra's toevoegen? Knoop dan een lint met een leuk motiefje om het stokje heen. Niet stiekem van snoepen hè!



bron

Pompombloemen
Benodigdheden:
♥ Verschillende kleuren wol
♥ Takjes
♥ Schaar

Herken jij deze pompoms nog? Vroeger plakten we er wiebeloogjes op en voeten onder. Ook super leuk, maar met deze tutorial maak je het nog hipper. Wikkel wol om je vingers totdat je vingers helemaal bedekt zijn. Nu haal je de wol voorzichtig van je hand af. Knip een stukje wol in dezelfde kleur af, haal dit draadje door het midden van het bolletje wol en knoop het draad strak vast. Vervolgens knip je de pompom open en kun je het eventueel nog bijknippen. Nu kun je de pompom zachtjes over een takje duwen. Tada, jouw vrolijke pompombloem is klaar en je hoeft het niet eens water te geven!

Verander jij jouw kamer als het buiten zonniger wordt? Welke van de bovenstaande DIY's ga jij maken?