Lifestyle

6 dingen die je moet weten over cellulite

Bijna iedere vrouw heeft cellulite op haar bovenbenen of billen. De meeste mensen associëren cellulite met het hebben van overgewicht, maar dit klopt niet. Het maakt niet uit of je slank of wat steviger bent, want cellulite heeft bijna iedereen. Veel vrouwen schamen zich voor de kuiltjes op hun benen en billen. In dit artikel lees je over 6 dingen die je moet weten over cellulite.

1. Iedere vrouw met kan cellulite hebben
Veel mensen associëren cellulite met het hebben van overgewicht. Wat veel mensen niet weten is dat cellulite niets met overgewicht te maken heeft. Cellulite zijn vetophopingen onder de huid, waardoor de huid kuiltjes krijgt. Ook kunnen de ophopingen bestaan uit cellen waarin afvalstoffen en vocht is blijven hangen. Je kunt cellulite krijgen door het eten wat je eet, hormonen (de anticonceptiepil), ondergoed dat te strak zit, te lang zitten, roken en soms is het genetisch bepaald. Geloof dus niet dat alleen forse mensen cellulite hebben, want ook veel slanke vrouwen hebben het.

2. Bijna iedere vrouw heeft het
Voor het geval het nog niet duidelijk was: bijna iedereen heeft cellulite. Zonder de juiste belichting, make-up, kleding of Photoshop hebben vrouwelijke celebs ook cellulite. Bijvoorbeeld Kim Kardashian, Iggy, Scarlett Johansson, Jessica Alba en nog veel meer andere celebs hebben cellulite op hun bovenbenen en billen. Maakt dat hen minder mooi? Absoluut niet! 

3. Het is moeilijk om ervan af te komen
Veel mensen denken dat het makkelijk is om van cellulite af te komen. De waarheid is dat het best moeilijk is. Je kunt door regelmatige beweging en gezonde voeding, zoals spinazie en bananen, je ‘afvoerhuishouding’ een handje helpen. Een wondermiddel tegen cellulite bestaat niet. Je kunt denken aan plastische chirurgie, maar dat is wel erg drastisch vind je niet? 

4. Beautyproducten tegen cellulite werken meestal niet
Het is lastig om van cellulite af te komen. Er bestaan producten die claimen te helpen tegen cellulite. Of deze producten echt werken, laten we in het midden. Een anti-cellulite crème kost ongeveer €17,00. Vestig vooral niet alle hoop op dit product. Heb je veel last van cellulite? Dan zal een smeerseltje echt niet de oplossing zijn!

5. Vrouwen worden uitgelachen om hun cellulite
Iemand belachelijk maken om de manier waarop hij of zij eruitziet is sowieso laag, maar iemand belachelijk maken om haar cellulite is heel erg laag. Vooral nu je weet dat bijna iedere vrouw cellulite heeft. Je kunt er vrij weinig aan doen. Gezond eten en bewegen kan helpen cellulite te verminderen.

6. Cellulite maakt sommige vrouwen onzeker
Eigenlijk zouden we allemaal niet onzeker moeten zijn over cellulite. Zo veel vrouwen hebben het en als jij het ook hebt, ben je zeker niet de enige! Laat cellulite je niet tegenhouden om shorts of een bikini te dragen. Draag wat jij mooi vindt en hou van je lichaam zoals het is. 

Wist jij dat cellulite niets te maken heeft met je gewicht?

Bron: Gurl.com
Beeld: Thinkstock