Lifestyle

Woon je nog thuis? Dit zijn de signalen om uit huis te gaan

Wanneer ben je er klaar voor om uit huis te gaan? Tja, je moeder doet de was en er staat elke avond een bord met eten voor je klaar, maar of dat redenen zijn om niet uit huis te gaan… Niemand wil degene worden die op haar dertigste nog steeds bij pap en mam woont. Als je deze signalen herkent dan is het tijd om het nest te verlaten! 

Er komt een bepaald punt in je leven waarop je moet beslissen wanneer je uit huis gaat. Er is geen vaste leeftijd waarop mensen uit huis gaan. Sommige meiden gaan zo snel mogelijk het huis uit, terwijl anderen juist nog even wachten. Maar toch… óóit moet je de beslissing maken. Soms zijn de signalen al daar en moet je gewoon de stap wagen. Herken je de onderstaande punten? Schrijf je dan maar vast in voor Woningnet of plaats een oproepje op Facebook, it's time! 

Enne, we doelen natuurlijk niet op de meiden die nog onder de 18 jaar zijn ;-). Dan is het huis van je ouders nog een prima plek om te wonen! 

Het is tijd om uit huis te gaan… 

Als er altijd ruzie is
Als tiener maakte je misschien nog veel ruzie met je ouders, maar boven de 18 jaar als het goed is niet meer. Als je niet eens een vraag als "Hoe was je dag?" kunt beantwoorden zonder uit je slof te schieten, dan is het misschien tijd voor een eigen plekje. Soms is een beetje afstand hetgeen wat je nodig hebt om het weer een beetje gezellig te hebben met je familie. Dat is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor je gezin. 

Als je ouders hints geven 
"Heb je gehoord dat Anne ook uit huis is gegaan?", "Let goed op, je moet weten hoe je moet strijken als je straks op jezelf woont", "Zullen we even samen kijken op Woningnet?". Maken je ouders steeds zulke opmerkingen, dan willen ze daarmee iets zeggen. Als je ouders zelfs vinden dat het tijd is om het nest te verlaten, dan weet je wat je moet doen. 

Als je sexy times voor de zoveelste keer wordt onderbroken
Als je een bepaalde leeftijd bent gepasseerd dan vinden de meeste ouders het goed als je lover blijft slapen. Natuurlijk weten ze ook dat er dan intieme momenten plaats zullen vinden. Maar toch is die awkward run in niet altijd te vermijden. Lig je daar met je vriend(in) te vozen, komt ineens je moeder of vader binnen. Gênant! Zou het niet fijn zijn als je ongestoord met je vriend(in) kan zijn zonder dat het hoofd van je moeder om de hoek komt gluren? 

Als je jongere zusje of broertje eerder uit huis is
Als oudere zus is het eigenlijk de bedoeling dat jij alles ook als eerste doet. Dus ook uit huis gaan. Als je jongere broertje of zusje eerder een eigen stek heeft gevonden dan jij, dan klopt er eigenlijk iets niet. Natuurlijk spelen er soms ook omstandigheden mee (je zusje/broertje studeert in een andere stad en moet daarom wel op kamers bijvoorbeeld), maar als je broertje of zusje op eigen benen kan staan dan kan jij het ook! 

Als je genoeg geld hebt
Eén van de grote voordelen van thuis wonen is dat je geen (of weinig) huur hoeft te betalen. Het is dan ook even wennen als je opeens een stuk meer moet betalen, maar zo is het 'echte' leven nu eenmaal. Als je fulltime werkt of op een andere manier veel geld verdient, dan is het misschien tijd om een eigen plekje te zoeken. Waarom niet, je kan het toch betalen!  

Als je ver in de de twintig bent
We hate to break it to you, maar als je ver in de twintig bent en nog steeds bij je ouders woont dan is het toch echt tijd om uit huis te gaan. Op jezelf wonen is heel belangrijk voor je zelfstandigheid. En die zelfstandigheid zul je nog de rest van je leven nodig hebben. Het is geen goede zaak als je rond je 27ste nog steeds geen gerecht op tafel kan zetten en niet weet hoe je de wasmachine aanzet. Kom op, het is tijd om op eigen benen te staan. 

Als je er klaar voor bent
De beste reden om uit huis te gaan is natuurlijk als je het gevoel hebt als je er klaar voor bent. Als je al moet huilen bij de gedachte om het huis van je ouders te verlaten dan is het heel duidelijk dat je er nog niet klaar voor bent. Maar als je het wel voor je ziet om in een eigen kamer of huis te wonen en je er (een beetje) zelfverzekerd over voelt, go for it!

En onthoud: je hebt altijd nog je ouders om op terug te vallen!

Ben jij al toe om uit huis te gaan? Of op welke leeftijd ben jij uit huis gegaan?

Beeld: thinkstockphotos