Fashion

De leukste hotspots van Utrecht deel II

Twee jaar geleden schreef Girlscene al een hotspot artikel over Utrecht en nu zijn we terug met deel 2! Op uitnodiging van Weekendjeweg.nl was Girlscene's Renée afgelopen weekend toerist in eigen land om speciaal voor jou de leukste plekjes van de Domstad te ontdekken. Gewapend met haar polaroidcamera in haar ene hand en portemonnee in de andere hand trok ze de stad in om de hotspots op te zoeken.

Toen ik – Renée – werd uitgenodigd door Weekendjeweg.nl om een weekend door te brengen in Utrecht zei ik uiteraard ja! Het 'Ontdek Utrecht Arrangement' was precies wat ik nodig had, aangezien ik zelf nooit verder ben gekomen dan de bekende winkelstraten van de stad. Dat betekende ook dat ik kon overnachten in het Park Plaza Hotel, lekker dichtbij de stad, en toegang kreeg tot de Domtoren. Overnachten in het Park Plaza is trouwens niet verkeerd. Je slaapt in een heerlijk breed bed op een grote kamer en 's ochtends staat er een uitgebreid ontbijt voor je klaar. Uiteraard ging ik voor de croissantjes, die heerlijk smaakten. 😉 

Bij het arrangement krijg je trouwens ook een Hosteldealcard waarmee je kortingen krijgt op eten, drinken, activiteiten en verblijf door het hele land. Uiteraard kun je ook andere steden en hotels uitkiezen als je boekt via Weekendjeweg.nl. 🙂 Maar genoeg gepraat, laten we doorgaan naar de hotspots van Utrecht! 

Winkelen
In Utrecht kun je prima winkelen en vind je de bekende winkels zoals H&M, Zara, Monki en Pull&Bear op loopafstand van elkaar. Maar wat Utrecht leuker maakt is om de winkels te bezoeken die niet per se in de bekende straten liggen en/of die je niet in andere steden vindt. 


It's A Present! 
Lijnmarkt 16

Amsterdam heeft de Negen Straatjes, maar Utrecht heeft de Zeven Straatjes. En in één van die straten vind je de winkel It's A Present! waar je super leuke spullen en cadeaus kunt kopen. Van te leuke interieur items tot te gekke presentjes voor jong en oud: bij deze winkel slaag je voor iedereen.

Paperchase in Bijenkorf Utrecht
Sint Jacobsstraat 1A

Paperchase is een winkel die je in verschillende steden tegenkomt, maar toch is deze winkel het vermelden waard. Bij Paperchase scoor je namelijk de leukste stationary producten, zoals kaarten, agenda's, pennen, etuis, notitieboeken, cadeaupapier en hebbedingetjes. Echt een aanrader om even een kijkje te nemen! 


Pracht.nl
Oudegracht 133

Midden in het centrum is Pracht.nl gevestigd waar ik persoonlijk altijd kijk als ik in Utrecht ben. In deze winkel vind je leuke sieraden voor een goede prijs, waardoor ik het niet kan laten om even rond te neuzen als ik toch in de buurt ben.

Het Kaufhaus
Achter Clarenburg 32

Loop Hoog Catharijne uit en vergeet niet om een bezoek te brengen aan Het Kaufhaus. Dit is een winkel die je als vintage liefhebber niet mag overslaan! De kleding hangt er netjes bij en ook de interieuraccessoires zijn de moeite waard.

Eten
Van winkelen en rondlopen krijg je honger, dus uiteraard mogen de hotspots op dat gebied niet in dit artikel ontbreken. In Utrecht kun je letterlijk bijna overal terecht voor een hapje en een drankje en tijdens mijn weekend heb ik een paar favorieten ontdekt. 

Aperitivo
Vinkenburgstraat 20

Ga zeker even naar de Neude als je wat wil eten zonder een godsvermogen kwijt te zijn. Enne, je weet dat je lekker gegeten hebt als je de volgende dag nog aan hetzelfde eten denkt. Dat maakt Aperitivo de moeite waard om binnen te stappen, want de salade met ossenhaaspuntjes is te lekker. 


Frietwinkel
Vinkenburgstraat 10

Loop een stukje terug in de Vinkenburgstraat als je zin hebt in de lekkerste patat van Utrecht: de Frietwinkel. Vermijd Manneken Pis, want bij de Frietwinkel krijg je echt lekkere patat die ze voor je neus snijden en klaarmaken. Je betaalt er iets meer voor, maar dan heb je ook wat.

Instagram tips
Op Instagram deelden Girlscene lezeressen hun hotspots van Utrecht. Voor hambugers moet je zeker een plekje zoeken bij Meneer Smakers of Firma Pickles. Lunchen doe je volgens @miekpiek het beste bij Broei, De Bakkerswinkel of Bar Beton en @annemarijn_ en @0hboo raden restaurant Popocatepetl aan in de Nobelstraat!

Wat zijn volgens jou de hotspots in Utrecht? 

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met Weekendjeweg.nl

Must reads 👀