News

Student overlijdt door gevaarlijk wodka drankspel

Dat studenten van alcohol drinken houden weet zo'n beetje iedereen. Dat ze drankspelletjes spelen ook. Meestal worden ze de volgende dag wakker met een flinke kater, maar soms gaat de avond helemaal de verkeerde kant op… Onder het mom 'better die from wodka than from boredom' werden wodka shotjes de Braziliaanse student Humberto Moura Fonsesca fataal.

Een drankspel gone wrong is hoe je de avond van de Braziliaanse Humberto kunt omschrijven. De 23-jarige student plaatste op zijn Facebook account de quote 'It's better to die from vodka than from boredom' – de motto van een Russische dichter – en blijkbaar nam hij de uitspraak heel serieus. Samen met zijn vrienden besloot hij om wodka in hun drankspel te verwerken. De uitdaging: 25 shotjes in 60 seconden achterover tikken. Je voelt misschien al aan dat dit nooit goed kan aflopen…

Zijn vriend Rodrigo was erbij die avond. "Humberto en de anderen waren er helemaal klaar voor, maar ik had nooit gedacht dat de quote (van Facebook) realiteit zou worden. Zodra hij klaar was zei hij dat hij zich ziek voelde en stortte hij ineens in." Humberto werd samen met de anderen naar het ziekenhuis afgevoerd, maar overleed voordat ze überhaupt bij het ziekenhuis aankwamen. De doktoren hebben bevestigd dat deze alcoholvergifitiging voor Humberto het einde betekende.

De politie is op zoek naar de studenten die dit hebben georganiseerd om hen te beschuldigen van moord.


Dus ladies, als je drinkt, drink dan met mate en begin niet aan gevaarlijke drankspelletjes zoals Humberto deed.

Wat vind jij dat Humberto en andere studenten dit drankspel hebben gespeeld?

Bron: Metro.co.uk
Beeld: Facebook

Must reads 👀