Beauty

5x mooie én makkelijke galakapsels voor lang haar

Vorige keer lieten we jullie de mooiste galakapsels zien voor meiden met kort haar. Nu zijn de meiden met lang haar aan de beurt! Want hoe verleidelijk het ook is om je haar gewoon los te laten hangen, het is ook erg leuk om voor de gelegenheid eens wat anders te proberen! Deze keer selecteert Girlscene de leukste tutorials voor meiden met lang haar.

Opgestoken met vlechtenZorg dat je genoeg speldjes in huis hebt voordat je deze tutorial wil namaken. Krul eerst je haar, dit kan met rollers, maar ook met een krul- of stijltang. Kun je niet invlechten? Geen zorgen, je kunt ook normale vlechtjes maken, deze look mag namelijk best een beetje rommelig zijn. Vind je het lastig dat je niet kunt zien wat je doet? Ga dan voor een grote spiegel zitten en zet een andere spiegel voor je. Zo kun je zien waar je mee bezig bent. 

Kleine krulletjes met rietjesDurf jij het groots aan te pakken tijdens jouw gala? Met deze look creëer je de meest prachtige krullen. Het is aan te raden om het eerst een keer uit te proberen zodat je rustig kunt bedenken of deze kleine krullen wel bij jou passen. Kam de krullen niet uit nadat je de rietjes eruit gehaald hebt, maar haal ze rustig uit elkaar met je vingers. 

HoofdsieraadWil je voor iets origineels gaan? Draag dan een hoofdsieraad naar jouw gala. Er zijn oneindig veel haarstijlen en sieraden, dus bedenk wat goed bij jouw jurk en haar past. Hieronder doe je vast wat inspiratie op!

1: Forever21 €4,00 / 2: Forever21 €4,00 / 3: Asos €16,39 / 4: Asos €13,66

Halve staartDeze look wordt ook wel de Ariana Grande look genoemd. Dit waarschijnlijk één van de meest makkelijke looks. Maak eerst een staart met het bovenste deel van je haren, vervolgens krul je haar. Nu kun je een klein plukje van de staart om het elastiekje heen draaien en deze onder het elastiekje klemmen. 

Rommelige knotOok de rommelige knot is super makkelijk om te maken. Meiden met dik haar kunnen het op de manier van Zoe uit de tutorial doen, maar spray eerst wat haarlak in je haar voordat je bezig gaat. Zo glijdt het haar niet contant uit model. Als je wat dunner haar hebt kun je voor een donutrol of panty kiezen. Het klinkt gek, maar met een panty kun je ook een perfecte knot maken, hier lees je hoe je dat doet. Wil je het geheel wat rommeliger maken? Trek er dan voorzichtig wat plukjes uit. 

Weet jij al hoe je jouw haar gaat dragen tijdens het gala?