Beauty

5x mooie én makkelijke galakapsels voor kort haar

De voorbereiding voor het gala eist van de meeste meiden nogal wat stress, tijd en geld. De jurk, schoenen, make-up en het vervoer, je bent er allemaal al druk genoeg mee, maar aan je kapsel moet ook nog wel wat extra aandacht besteed worden. Sommige meiden kiezen voor de kapper, maar je kan ook thuis een perfect galakapsel creëren. Girlscene helpt een handje en selecteert de leukste tutorials voor kort haar.

Opgestoken met een haarbandjeDacht jij dat je jouw korte lokken niet kon opsteken? Wel dus! Met deze tutorial zie je hoe je met een elastisch haarbandje een romantische look kan maken. Krul eerst je haren met een stijl- of krultrang.  Zet nu het bovenste deel van je haar vast met speldjes en laat de voorste plukken los hangen. Nu kun je het elastische haarbandje indoen. Vervolgens pak je de haren die onder haarbandje hangen, deze duw je voorzichtig onder het elastiek. Je kunt net zoals in de tutorial wat plukjes los laten hangen, maar je kunt er ook voor kiezen om alle plukjes weg te werken onder het elastiek. De bloemenkrans kun je ook vervangen door andere haarbandjes, doe hieronder vast wat inspiratie op!1: Boohoo €6,00 / 2: Forever21 €4,00 / 3: Forever21 €5,00 / 4: Forever 21 €7,45

Los met vlechtjesAls je goed kunt vlechten is deze tutorial een makkie voor jou. Er worden drie verschillende looks gemaakt, maar ze zien er allemaal niet over de top uit. Dit is dus een veilige keuze als je jouw haren los wil dragen, maar er toch iets extra's mee wil doen. Lukt het je niet alleen? Vraag dan een vriendin om hulp -als je de tutorial aanzet en jij of je vriendin af en toe op pauze drukt- is het een fluitje van een cent. 

Krullen of steilen Laat jij toch liever je haar loshangen tijdens het gala? Maar wil je wel iets extra's toevoegen? Als je steil haar hebt kun je het voor de gelegenheid eens krullen en met krullen kun je het eens steilen. In de bovenstaande video laat Renée zien hoe je kort haar kunt krullen. Je kunt het nog wat specialer maken door bijvoorbeeld een mooi speldje te dragen. 

Hoge knotEen hoge knot lijkt vaak een onmogelijke opgave met kort haar, want de onderste haren komen niet eens in de buurt van het elastiekje. In de bovenstaande tutorial zie je dat het toch kan! Maak een knot met alle haren die erbij kunnen, met de overige haren maak je een vlechtje en deze speld je vast bij de knot. 

Grace Kelli rolletjeMet deze tutorial creëer je een hele nette en vooral klassieke look. Het ziet er ingewikkeld uit, maar je bent binnen een paar minuten klaar. Bij de eerste look maak je een simpel staartje en trek je het elastiekje een beetje uit je haar. Hierna 'verstop' je de staart door het onder je haar te duwen. Nu kun je jouw haar vastzetten met speldjes en ben je good to go!

Weet jij al hoe je jouw haar gaat dragen tijdens het gala?