Beauty

Waarom jij siliconenvrije haarproducten moet proberen

Wat de laatste tijd hotter wordt op het gebied van haar is siliconenvrije haarproducten. Er wordt beweerd dat siliconen namelijk slecht zijn voor het haar, ondanks dat het zelfs droge en pluizig lokken er beter uit laten zien. Girlscene vertelt je in dit artikel waarom siliconen dan zogenaamd slecht voor het haar zijn en welke producten je wel kunt gebruiken.

Oké, sommige mensen zeggen dus dat siliconen in haarproducten slecht voor je coupe zijn. Maar allereerst: wat zijn siliconen? Silicone is een synthetisch product dat je vindt in veel haarproducten, maar ook in cosmetica. Het zorgt ervoor dat je haar glad en glanzend wordt.


Wanneer moet je ervoor kiezen om siliconenvrije producten te gebruiken?

Niks moet natuurlijk, maar siliconen kunnen wel voor build up in het haar zorgen, vooral als je veel verschillende producten gebruikt. Die producten stapelen op in het haar en zijn niet makkelijk te verwijderen tijdens het wassen. Grote kans dat je nog restjes stylingproducten in je haar hebt zitten nadat je net je lokken hebt gewassen. Haar voelt daardoor zwaarder en slap en het is moeilijk om volume te creëren. Het schijnt zelfs dat je haar op lange termijn juist glans verliest. Als dit je bekend voorkomt is het aan te raden om siliconenvrije shampoo en conditioner te proberen en andere producten links te laten liggen. Op die manier stimuleer je weer de natuurlijke vochtbalans van het haar.

Wat zijn de voordelen van siliconenvrije producten?
Omdat siliconen eigenlijk een soort chemische stoffen zijn kan het je haar strippen van vocht. Wanneer je siliconenvrij gaat is het de bedoeling dat je haar meer glanst (een natuurlijke glans in dit geval), beter groeit en niet meer zo plat valt. 

Het haar wordt glanzender omdat het niet gestript wordt door de siliconen. Bovendien voelt het lichter en luchtiger aan, omdat er geen build up in het haar is en je geen andere producten gebruikt die het haar verzwaren. Tot slot groeit het dus beter omdat de haarschacht proteïnen beter kan opnemen. Klinkt goed, of niet?

De Girlscene redactie zelf heeft nog niet lang genoeg deze manier van haarverzorging kunnen testen, maar op het forum zijn er wel meiden die je er meer over kunnen vertellen. In dit topic lees je alles over conditioner only, siliconen- en sulfaatvrij wassen van het haar. Erg interessant om te lezen als je geïnteresseerd bent! 



Waar koop je siliconenvrije haarverzorging?

Girlscene ontving Yves Rocher Low Shampoo waarop dit artikel vervolgens geïnspireerd is. Volgens Yves Rocher is Low Shampoo die nieuwe manier van haren wassen, omdat het haar niet beschadigd wordt. Het is geïnspireerd op de No Poo methode (waarbij mensen überhaupt geen shampoo gebruiken). De traditionele shampoo wordt in dit geval ingeruild voor een verzorgend product met reinigende bestanddelen, zodat je haar wel schoon wordt. Deze type shampoos zijn anders dan anderen, omdat het niet schuimt. In plaats van het haar te strippen bescherm je het juist, waardoor het intensief gevoed aanvoelt zonder zwaar te worden.

Yves Rocher Low Shampoo kost €9,99 voor 200 ml en is in de Yves Rocher (web)winkel te koop. 

Ben jij bekend met siliconenvrije haarverzorging? Zou jij het overwegen?

Bron, bron