Real life

Girls Issues: Moet ik mijn vakantieliefde een kans geven?

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die niet weet of ze voor haar vakantieliefde moet gaan.

Hoi Girlscene,

Afgelopen zomer heb ik een Nederlandse jongen ontmoet op vakantie. We hadden het erg leuk en bleven contact houden. Ik ben 18 jaar en hij is twee jaar jonger dan ik. Dit vind ik zelf niet zo’n heel groot probleem, maar we hebben sinds de vakantie niet meer afgesproken. We hebben bijna iedere dag contact, maar afspreken lukt maar niet. Hierdoor merk ik dat hij nog maar 16 jaar is. Hij woont twee uur verderop, dus ik weet niet wat hij daar uitspookt en of hij andere meisjes ziet.

Ik zit er best wel mee, want hij zegt dat hij een relatie wil, maar ik wil hem daarvoor eerst zien. Hij heeft ooit verteld wat hij allemaal deed toen hij single was waardoor ik hem nu niet echt vertrouw. Ik weet niet goed ik ik voor hem moet gaan, want ik vind hem erg leuk, maar kan ik hem wel vertrouwen?

Liefs, AnoniemLieve anoniem,

Wat verkeer jij in een lastige situatie. Vakantieliefdes zijn vaak al een stuk ingewikkelder, want op vakantie is vaak alles perfect, totdat je weer terugkomt in Nederland. Ineens ben je niet meer elke dag samen en ga je weer door met het normale leven. Het belangrijkste is dat je goed nagaat bij jezelf of jij wel echt een relatie met hem wil. Want wat stelt een relatie eigenlijk voor als je elkaar nooit kan zien, terwijl je ‘maar’ twee uur van elkaar vandaan woont?

Het is niet verstandig om een relatie te beginnen met iemand die je alleen op vakantie hebt gezien en waar je diep in je hart weinig vertrouwen in hebt. Het betekent niet dat hij zou vreemdgaan, maar waarschijnlijk houd jij dit wel in je achterhoofd en bezorgt de gedachte jou veel stress. Spreek elkaar niet alleen via social media, maar bel ook eens met elkaar, dan kun je hem vragen waarom het er nooit van komt om af te spreken. Als hij twee uur reizen te lang vindt, is hij jou eigenlijk niet waard. Maar wil je hem toch een kans geven? Stel dan eens voor om halverwege ergens een koffie te drinken. Zo kunnen jullie samen bepalen of die vonk die er op vakantie was er nog steeds is.

Kom je er echt niet uit? Waarschijnlijk is het dan niet voorbestemd, want dan zou je gevoel het winnen en zou je voor hem gaan. Het kan ook helpen om vriendinnen of je ouders om advies te vragen, zij kennen je goed en hebben misschien ook een beter idee of jouw vakantieliefde een kans zou moeten krijgen.

Denk goed na voordat je een keuze maakt, succes!

Liefs,
Girlscene

Must reads 👀