Beauty

Heb je een koele of warme ondertoon?

Ondertonen van de huid is een ding waar veel meiden een probleem mee hebben. Waarom? Omdat er genoeg meiden zijn die geen idee hebben welke ondertoon ze precies hebben. Het verschil tussen warm en koel is voor sommigen erg verwarrend. Genoeg reden voor Girlscene om er eens een informatief artikel aan te wijden! Lees snel verder.

De grote vraag is hoe je in hemelsnaam kunt uitvogelen wat voor ondertoon je hebt. Goede vraag! Het is belangrijk om te weten welke ondertoon je hebt, zodat je daar rekening mee kunt houden als je je opmaakt, je haren verft of kleding en accessoires koopt. Een bepaalde kleur kan namelijk je uitstraling maken of breken. Er zijn verschillende trucjes hoe je hier achter kunt komen!

Allereerst de verschillende ondertonen. Het is grofweg te verdelen in twee soorten:
koel (roze/blauw)
warm (geel/olijf/goud)

Test in goed licht welke ondertoon je hebt: 
Goud versus zilver
Een goede test is om te kijken welke accessoires het mooiste bij jou staan qua kleur. Neig je naar goud of juist naar zilver? Dat duidt vaak al op welke ondertoon je hebt. Iemand die goud goed kan hebben heeft een warme ondertoon en iemand waarbij zilver het mooiste staat heeft een koele ondertoon. Staat het allebei goed? Dan is er kans dat je een neutrale ondertoon hebt. 

Aders
Een andere manier om erachter te komen welke ondertoon je hebt is door naar je aders (op je pols) te kijken. De truc is erg eenvoudig: wanneer je aders blauw of paars zijn ben je koel en wanneer het groen is ben je warm. Toch is dit niet voor iedereen een handige maatstaf, dus probeer ook even de andere tips om zeker te zijn van je zaak!

Zonnen
Kijk eens naar foto’s van je laatste zonvakantie. Nu vraag je je misschien af wat zonnen te maken heeft met je ondertoon. We kunnen vertellen dat het een handige manier is om te achterhalen of je warm of koel bent! Wie snel gaat verbranden in de zon en/of roze kleurt is koel. Word je juist een bronze goddess met bijna een gele of olijfkleurige tan? Dan ben je warm. 

Kleuren
Waarschijnlijk weet je welke kleuren jou fantastisch staan. Misschien rock je rood en juweelachtige kleuren als geen ander. In dat geval ben je ongetwijfeld koel. Staan die kleuren jou verschrikkelijk en draag je liever aardetinten? Dan heb je een warme ondertoon.

Ogen en haren
Tot slot is er nog één manier om erachter te komen welke ondertoon je hebt. En dat is door simpelweg te kijken naar je haar- en oogkleur. Meiden met een koele toon staan erom bekend dat ze vaak blauwe, groene of grijzige ogen hebben en askleurig haar. Andersom zijn meiden met (hazel)bruine ogen en een rijke, warme tint haar vaak warm qua ondertoon.

Voorbeeld: Girlscene’s Renée kan gouden sieraden niet goed hebben en heeft blauw-groene aders. In de zon verbrandt ze snel en koele kleuren qua kleding staan haar het mooiste. Verder heeft ze blauwe ogen. Dat betekent dat Renée een koele ondertoon heeft. 

Overigens kan het voorkomen dat je gezicht bijvoorbeeld koel is en je lichaam warm wat ondertoon betreft, dus staar je er niet blind op. 🙂

Bron: xovain, beautylish | Beeld: Unsplash