Lifestyle

De mooiste Youtube covers

Op de Girlscene kan het af en toe best wel eens rumoerig geworden, dus als er hard gewerkt moet worden gaat de koptelefoon op. Van hip hop tot indiepop, alles komt voorbij. Maar als we even behoefte hebben aan iets anders, gaan onze favo coverartiesten op. Girlscene zet de mooiste nummers die gecoverd zijn op Youtube op een rij! Listen and relax! 

Tori Kelly & Scott Hoying: Roar – Katy Perry
De 22-jarige Tori plaatst vanaf haar 14e al video's op Youtube. Inmiddels laat Tori het niet meer alleen bij Youtube zitten, ze heeft al een album uitgebracht en stond in het voorprogramma van Ed Sheeran.

Watch on YouTube

Louisa Wendorff: Blank Space & Style -Taylor Swift 
Louisa was eigenlijk nooit een bekende coverzangeres op Youtube, maar begin 2015 veranderde er een hoop voor haar. Taylor herself retweette de cover van Louisa en inmiddels heeft de video meer dan 20 miljoen views en is ze hard bezig om een echte ster te worden.

Watch on YouTube

Niykee Heaton: Or nah/Cut her off – Ty Dolla $ign, The Weeknd, K Camp
Niykee Heaton is niet alleen ongelofelijk knap, ze kan ook nog een prachtig zingen. De Zuid-Afrikaanse Niykee covert vooral veel hiphop en R&B nummers en die tovert ze met haar warme stem om tot rustige, gevoelige nummers. Beetje fitspiration nodig? Bekijk dan eens haar jaloersmakende Instagram-account.

Watch on YouTube

Jeremy Passion, Bluey Robinson, Jackie D Williams: Say my name – Destiny's Child
Op de Girlscene redactie zijn we allemaal fan van Destiny's Child, maar helaas komen er geen nieuwe nummers meer bij. Het originele nummer kon eigenlijk niet beter, maar deze jongens komen wel heel dicht in de buurt.

Watch on YouTube

Kyla Imani: 7/11 – Beyoncé
De 13-jarige Kyla heeft niet alleen het nummer 7/11 van Beyoncé gecoverd, ze heeft de complete video nagedaan! Samen met een jonge videoproducer heeft ze de video tot in de kleinste details nagemaakt. Hoewel het een volwassen nummer is heeft Kyla de video toch een beetje aangepast aan haar leeftijd. 'Don't drop that alcohol' veranderde ze in 'Don't drop that lemonade'.

Watch on YouTube

Pentatonix: Evolution of Beyoncé 
De muziekgroep Pentatonix bestaat uit 5 vrienden waaronder Scott Hoying. Scott zag je in de eerste video ook al langskomen samen met Tori Kelly. Hij startte de groep Pentatonix in 2011 en sindsdien zijn ze een groot succes en treden ze overal op.

Watch on YouTube

Emmalyn & Dj Hunt: Thinking about you – Frank Ocean
De Canadese Emmalyn mag ook niet ontbreken in dit lijstje. Frank Ocean is een favoriet op de Girlscene redactie. Deze cover is misschien zelfs nog mooier dan het origineel.

Watch on YouTube

Max & Kurt Schneider – When I was your man – Bruno Mars
Last but not least, Max en Kurt. Je zou denken dat het broers zijn, maar niets is minder waar, het zijn gewoon vrienden met dezelfde achternaam. Dit nummer wordt gezongen door Max, maar Kurt heeft ook veel video's op Youtube staan die zeker een kijkje waard zijn!

Watch on YouTube

Welk gecoverde nummer ontbreekt nog in dit lijstje? Wie is jouw favoriete cover artiest?

Must reads 👀