Lifestyle

Ideaalbeeld, en waarom je daar niet aan hoeft te voldoen

Je zet je tv aan en het geneuzel begint. De presentatrices die de tv-programma’s presenteren hebben prachtig gekapt haar, geen piercings, geen extreme outfits. Zo ook de covers van de fashionbladen staan vol met “perfecte vrouwen”. Zelden zie je iemand in een voorbeeldfunctie met een gekke kleur haar of een getatoeëerde arm. Oftewel: het westerse ideaalbeeld wordt ons tot vervelends toe voorgeschoteld.

Het westerse ideaalbeeld heeft alles te maken met trends, mode en niet te extreem willen zijn. Nu is het al minder streng dan dat het heel vroeger ooit was toen alle vrouwen bijvoorbeeld korsetten moesten dragen. Alsnog is er nu wel sprake van een ideaalbeeld waarin je nooit echt extreme uitschieters ziet. Hier een aantal punten die niet thuispassen in een westers ideaalbeeld;
– extreem veel tatoeages
– een opvallende haarkleur
– zichtbare piercing(s)
– scheve tanden, beugel, gelige tanden
– geen of juist heel veel make-up dragen
– extreem dik of dun
– niet met de mode meegaan
Zo kun je nog wel even doorgaan maar dit zijn de meest voorkomende punten. Zodra je dus aan één van deze bovenstaande punten voldoet, heb je grote kans nagekeken te worden op straat. Ook loop je een groter risico om gepest te worden. En dat allemaal doordat we domweg denken dat wat we voorgeschoteld krijgen is wat het moet zijn.

Wij zijn -zoals jullie nu wel weten- Renée & Robin, maar wij zijn ook “MesMerized”! En MesMerized is een nieuwe popact waarmee wij de wereld willen veroveren (dream BIG, remember?). MesMerized is niet zomaar een simpele popact bestaande uit twee zussen die muziek willen maken, nee wij willen meer. Wij willen een boodschap uitdragen waarin JIJ, ja JIJ, centraal staat.

Zoals je ziet op de foto hierboven is onze look extreem! En dat is niet zomaar, we willen een statement maken met onze looks waarin we alle jonge meiden en vrouwen willen motiveren om te zijn wie ze willen zijn. Het gaat om wat jij mooi vindt en niet wat anderen mooi vinden. Als je al jaren verliefd bent op de kleur paars; draag de kleur paars dan zo vaak je kunt! Als jij crop tops stom vindt, moet je ze echt niet gaan dragen omdat het toevallig mode is. En als je het lieftst elke dag in het zwart loopt met mega dikke, zwarte eyeliner op je ogen, doe dat dan! Laat je niet gek maken door wat we voorgeschoteld krijgen door de media, je leeft maar één keer dus leef alsjeblieft gelukkig. ***

Zoals we in onze vorige column al schreven zouden we het te gek vinden als we onze avonturen op gebied van zang en de rest van ons leven met jullie kunnen delen, en daarom willen we jullie -alle lezeressen van Girlscene- een primeur geven! Binnenkort komt onze eerste single uit en we willen jullie graag als eerste op de hoogte brengen als dit zover is. Ook hebben jullie dan de primeur van onze clip! SPANNEND! Voor ons is dit allemaal hartstikke nieuw en best een beetje eng. Zingen is onze passie maar een eigen nummer uitbrengen is toch wel next level! Het idee dat iedereen straks een mening kan en mag hebben over ons en ons nummer is best heel erg spannend. Ondanks de spanning hebben we mega veel zin in alles wat de toekomst brengt en we kunnen niet wachten om jullie onze single te laten horen en onze clip te laten zien.

BE WHO YOU ARE, NOT WHO THE WORLD WANTS YOU TO BE

*** onder het mom “you only live once” is het heel belangrijk om soms gewoon gekke dingen te doen en te durven! Wij zijn met dit idee naar het nieuwe station van Delft gereden en hebben daar op een openbare piano liedjes gespeeld en gezongen! Voor de rest van de filmpjes en andere YOLO-acties kun je ons het best op social media goed in de gaten houden!

Watch on YouTube

Volg MesMerized op Twitter, Instagram & Facebook

Must reads 👀