Lifestyle

Heftig verhaal: Mijn moeder rookt, steelt en liegt

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer het verhaal van een meisje wiens moeder rookt, steelt en liegt.

Op mijn vierde kwamen we er achter dat ik astmatische bronchitis heb, mijn moeder is toen gestopt met roken. Tot drie jaar geleden heeft ze nooit gerookt, maar tijdens carnaval stond ze buiten met een vriendin die aan het roken was. Toen nam ze haar eerste hijs en veranderde alles.Hierna begon mijn moeder stiekem te roken, ze rookte iedere dag en verborg dit voor iedereen. Na onze verhuizing ging het van kwaad tot erger.

Ze loog niet alleen, maar ze begon zelfs mijn geld te stelen zodat ze sigaretten kon kopen. Omdat ik merkte dat er steeds minder geld in mijn spaarpot zat, ben ik het gaan bijhouden. Achteraf bleek dat ze 95,- euro van mij heeft gestolen.. Nadat ik mijn spaarpot verstopte voor mijn moeder, is ze geld gaan stelen uit de portemonnee van mijn stiefvader.
Alsof dit allemaal niet erg genoeg was kwam ik er ook nog eens achter dat ze zelfs wiet rookte. Ik vond overal zakjes, maar ik hield het voor mijzelf. Mijn moeder rookt elke keer als ze boos is of als mijn stiefvader niet thuis is, ze gaat zelfs zo ver met haar leugens dat ze een tube tandpasta in haar tas bewaart zodat ze niet naar rook ruikt.
Als mijn moeder niet kan roken reageert ze dit op iedereen af, ze scheldt met ‘kanker’ en geeft mijn vader overal de schuld van. Als ik er iets van zeg, zegt ze dat ik maar tegen mijn vader moet gaan ‘kankeren’.

Ik durf het niet tegen iemand te zeggen omdat ik bang ben dat mijn stiefvader er achter komt en hij van haar wil scheiden. Ik wil het wel zeggen, maar ik durf het gewoon niet. Mijn moeder rookt, steelt en liegt, maar in haar ogen doet zij nooit iets fout…

Beeld: Thinkstock