Lifestyle

Vintage hotspots en shopping tips

Vintage is hot! Dat is natuurlijk geen nieuws meer, maar wel waar de beste kringloopwinkels in Nederland zitten. Inmiddels weten de meeste meiden de leukste vintage adressen voor kleding wel te vinden, maar er is nog zo veel meer te vinden zoals boeken, platen, meubels of kunst. Kringloopwinkels hebben vaak een stoffig imago, maar wij hebben de meest leuke kringlopen voor je verzameld!

1. Rataplan
Rataplan is de grootste kringloop van Amsterdam en super modern. Deze kringloop is erg overzichtelijk en ruim. Even bijkomen van het kringloopshoppen kan in de coffeecorner in Rataplan waar ze heerlijke biologische sappen en lekkernijen serveren. Ook goed om te weten: de metro stopt vlakbij!
Generatorstraat 10
1014AT Amsterdam

2. De IJ-hallen
Dit is geen standaard kringloop! Hier kan iedereen een kraampje huren en zijn eigen spullen verkopen. Er is ook veel troep bij dus het is vaak even een zoektocht naar die ene parel. Tip: Ga vroeg, dan kun je rustig op zoek naar de mooiste spullen want het kan behoorlijk druk worden in de IJ-hallen. 
Neveritaweg 15
1033WB Amsterdam

3. Secunda
Een enorme kringloop met een hele verdieping aan kleding. Ook handig: Secunda is super makkelijk te bereiken met de trein. Niet vergeten, als de kleding hier over‘datum’ is krijg je het voor de helft van de prijs!
Spoorstraat 13
4001 Tiel

4. Het Struunhuus
Hier is van alles te vinden zoals meubels, antieke blikken, oude radio’s, schilderijen, maar geen kleding. Vooral voor boeken ben je hier op de juiste plek. Elk boek kost namelijk maar vijftig cent.
A.H.G. Fokkerstraat 24
9403AP Assen

5. Nieuwe Hoop
In deze 1500m2 aan kringloopwalhalla vertrek je nooit met lege handen. En mooi meegenomen, de winkel steunt lokale en internationale goede doelen. Shoppen voor het goede doel, dat is een mooi excuus toch? 😉
Nijverheidsweg 36
3341LJ Hendrik-Ido-Ambacht

6. Het Warenhuis
Hier zijn allemaal leuke huiskamerhoekjes te vinden waar je inspiratie op kan doen! Alles is goed gesorteerd en staat grotendeels in vitrines. Het is wel goed zoeken, want bij Het Warenhuis is niet alles even goedkoop.
Willem Barentszstraat 12
2315TX Leiden

7. Stichting Kringloop
Hier kijk je je ogen uit: een super grote kringloop, maar met de kleding moet je geluk hebben. Af en toe zit er iets moois tussen. Ook hier kun je even uitrusten van al het koopjesjagen met koffie en homemade gebak.
Nieuwe Veerallee 12
8019AG Zwolle

8.Kringloopcentrum Baarn
Hier vind je altijd de mooiste parels. Wil je je vriendje eens verrassen? Dan zit je hier goed, want de mannenoverhemden zijn geweldig!
Tolweg 1a
3741LM Baarn

9. Second life store
In deze kringloopwinkel vind je vooral exclusieve spullen. Dit is geen grote kringloop, maar er is wel veel speciaals te vinden. Even goed speuren, maar dan heb je ook wat.
Oude Rijkstraatweg 43
7391MB Twello

10. De vintage store
Alsof je een schatkamer binnenloopt! Hier vind je retro, vintage, antieke en gerecyclede spullen. De vintage store is geen grote georganiseerde kringloop, maar wel een kleine overzichtelijke en vooral sfeervolle winkel waar je de mooiste spullen vindt.
Cruquiusweg 37A
2102LS HeemstedeTips & tricks 

 Bij twijfel: niet doen. Door de lage prijzen ben je snel geneigd om het dan toch maar mee te nemen waardoor het uiteindelijk toch weer terug naar de kringloop kan.
 Neem de tijd. Vaak is het in een kringloop even zoeken naar de ene parel, maar als je ‘m vindt, dan heb je ook wat!
 Altijd passen. De kledingmaten in kringloopwinkels zeggen vaak niet zo veel, veel kleding is verouderd en de maten en modellen dus ook.
 Maak een plan. Het aanbod in kringlopen verschilt vaak sterk per week. Als je in de ene kringloop niets kunt vinden, kun je misschien nog door naar een andere kringloop.
 Controleer. Sommige kledingstukken zijn écht versleten en zijn zelfs bij de stomerij niet meer mooi en schoon te krijgen.


 Wees prijsbewust. Zelfs bij de kringloop kun je soms afdingen. Ook krijg je vaak korting als iets echt beschadigd is of als iets al erg lang in de winkel staat.
 Durf! Natuurlijk is het assortiment in een kringloop niet hetzelfde als bij IKEA of  H&M, dus voor sommige keuzes is een beetje lef nodig.
 Winkel met mate. Niet bij elke kringloop komen er dagelijks nieuwe items binnen. Om teleurstelling te voorkomen is het slimmer om eens per maand een bezoekje te brengen.
 Wees op tijd. Helaas ben je niet de enige die op koopjesjacht is. Door op tijd te zijn weet je zeker dat je niets bent misgelopen.
Laat je niet afschrikken. Vaak is er ook behoorlijk wat troep te vinden in kringloopwinkels, maar als je eenmaal verder kijkt blijken er toch wat verborgen schatten te liggen.

Wat zijn jouw favoriete kringloopwinkels? En welke tips gebruik jij als je daar gaat winkelen?

Beeld: Thinkstock