Lifestyle

Heftig verhaal: Mijn leven werd een hel door de scheiding van mijn ouders

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer het verhaal van een meisje dat door een hel ging nadat haar ouders gingen scheiden.

Toen ik twaalf was veranderde mijn leven compleet, mijn ouders maakten elke dag ruzie. Als ze even geen ruzie maakten vroeg ik me altijd af wanneer de volgende ruzie zou beginnen. Ze dachten dat ik er niets van meekreeg, maar ik hoorde alles. In dezelfde periode werd ik gepest op school, maar toch was ik liever op school dan dat ik thuis zat bij mijn ouders.
Na twee jaar had mijn vader er genoeg van en is hij plots vertrokken. Het was heel gek, maar toen hij de deur achter zich dicht trok voelde ik mij opeens heel kalm. Mijn vader bleef zeggen dat hij terug zou komen, elke keer als de bel ging hoopte het toch dat mijn vader het zou zijn. Hij kwam nog maar één keer terug om zijn spullen te halen.. Hoewel mijn vader vertrok tijdens mijn examens heb ik ze redelijk goed gemaakt, maar toen de feestdagen er aan kwamen voelde ik me zo alleen. Ik voelde me verlaten door de persoon waar ik van hield en die ik vertrouwde. Iedereen wilde met me praten, niet om mijn verhaal te horen, maar om te vertellen wat ze er zelf van vonden. Bij niemand kon ik mijn verhaal doen, ik kropte alles op en voelde me met de dag vreselijker.

Mijn stiefzusje en ik werden tegelijkertijd ziek, maar mijn vader keek alleen naar haar om. Achteraf bleek dat ik de Mexicaanse griep had en mijn zusje zich aanstelde. Nadat mijn vader me zo had laten vallen toen ik ziek was, ben ik een tijd lang woedend op hem geweest. Twee jaar later ben ik met een psychologe gaan praten, en hier ben ik voor het eerst echt geholpen. Ik zie mijn vader nu nog zelden, en ik zie hem nooit langer dan een uur.

De scheiding is nog steeds niet helemaal rond en mijn ouders maken nog veel ruzie. Ik probeer me er niets meer van aan te trekken en reageer mijn woede af door te hardlopen. Het voelt goed om mijn frustraties zo kwijt te raken en tegelijkertijd bezig te zijn met mijn gezondheid. Ik raad iedereen aan om te praten over je problemen, dat is de enige manier om ze los te kunnen laten.

Beeld: Thinkstock

Must reads 👀