Lifestyle

Inspiratie: vrolijke nagels voor de zomer

Een simpel lakje is mooi, maar soms willen we weer eens iets anders proberen. Nail art is eigenlijk het maken van kleine kunstwerkjes op je nagels, het maakt je nagels net iets interessanter. Maar vaak wagen we ons er niet eens aan omdat het véél te moeilijk lijkt. Niets is minder waar, Girlscene's Marjolein is namelijk niet één van de meest handige personen en zelfs zij maakte wat mooie creaties. Dat kun jij dus ook! Klik snel verder voor 9 makkelijke DIY's voor nail art. 

#1 Basic zwart en witLak eerst alle nagels wit. Als je nagellak na één laagje nog niet goed heeft gedekt, lak er dan nog een dun laagje overheen. Gebruik een dun kwastje, bijvoorbeeld van een oude eyeliner of de bovenstaande speciale nail art nagellak van Etos, en trek hiermee een lijn vanaf de zijkant naar beneden. Vind je het lastig om een rechte lijn te trekken? Werk dan net zoals ik deed met kleine veegjes. Ook ik ben verschillende keren uitgeschoten, maar zolang dat aan de 'binnenkant' gebeurt, maakt het niets uit omdat dit toch volledig zwart wordt.

#2 Sparkly goud en zwart
Lak alle nagels -behalve de ringvinger- zwart. Op de ringvinger kun je een kruisje lakken met gouden of zilveren glitternagellak. Laat de nagellak goed drogen. Knip vervolgens twee dunne strookjes plakband af en plak deze over het kruisje heen. Lak hierna met zwarte nagellak over de plakband heen. Nu wordt je geduld even op de proef gesteld. Hoe benieuwd je ook bent naar het eindresultaat, laat de nagellak goed drogen. Anders kan de zwarte nagellak onder de plakband lopen. Gebruik nu een glitternagelak met grote glitters en lak de bovenkant van de nagels hiermee.

#3 Minnie Mouse Deze schatige look is waarschijnlijk ook nog één van de makkelijkste. Zelfs met trillende handjes kun je deze nail art maken. Gebruik een 'dottingtool', deze zijn speciaal bedoeld om stipjes te zetten. Heb je er geen? Met het uiteinde van een haarspeldje krijg je hetzelfde resultaat. Lak eerst alle nagels, behalve de ringvinger, rood. Vervolgens lak je de ringvinger wit en laat je de nagels goed drogen. Nu kun je met je dottingtool of haarspeldje de puntjes gaan zetten. Het is makkelijker om een druppetlje nagellak in een bakje te doen en hier met de dottingtool of het haarspeldje in te dippen, zo gebruik je elke keer even veel nagellak. Het Minnie Mouse hoofdje maak je door één groot zwart stipje te zetten en daarboven twee kleine stipjes te zetten. Easy as that!

#4 Zomerse pastel hartjes Deze zomerse look vergt iets meer precisie, lak eerst je nagels in een zomerse pastelkleur. Draag een extra laagje als één laagje niet voldoende dekt. Nu kun je met een klein kwastje, bijvoorbeeld een oud eyeliner kwastje, de letter 'V' in een hoekje van de nagel tekenen. Het lijkt nu al op een hartje, maar door de 'V' iets dikker te maken begint het steeds meer op een hartje te lijken.

#5 Chic kaviaarNu is het tijd voor de allersimpelste look. Hier heb je wel nagelkaviaar voor nodig, dit zijn hele kleine bolletjes die o.a. te koop zijn bij Big Bazar. Doe de kaviaar eerst in een klein bakje of glaasje. Lak alle nagels in dezelfde kleur, wacht niet totdat je nagels opgedroogd zijn, maar doop gelijk je ringvinger in het bakje met nagelkaviaar. Het werkt makkelijker door het in een glaasje te dippen dan de kaviaar over je nagel te strooien. Omdat de balletjes zo klein zijn springen ze dan alle kanten op en blijft ook niet alles op je nagel plakken. Laat je nagels vervolgens goed drogen. Als ze bijna droog zijn kun je de nagelkaviaar zachtjes aandrukken zodat ze goed blijven zitten.

#6 Futuristisch zwart en wit
Dit is mijn persoonlijke favoriet, makkelijk en classy. Lak alle nagels, behalve de ringvinger wit, deze lak je zwart. Vervolgens laat je de nagels goed drogen. Als je een vaste hand hebt kun je ervoor kiezen om met een dun kwastje de 'V's' te tekenen. Niet zo veel vetrouwen in jouw tekenkunsten? Plak dan twee dunne strookjes plakband op de pink en middelvinger, druk ze goed aan en lak er vervolgens mij zwart of wit overheen. Laat de nagellak goed drogen en trek de plakband er vervolgens rustig vanaf. Ik heb de andere nagels met Top Coat Confetti van L'Oréal gelakt.

#7 Space nailsBegin met een dekkende zilveren of gouden nagellak. Breng op het middelste van je ringvinger de nagellak aan en op het uiteinde van de middelvinger. Laat de nagellak goed drogen. Vervolgens knip je een kleine driehoekje en twee dunne streepjes uit de plakband. Plak het driehoekje op het midden van de ringvinger en de twee dunne streepjes op het uiteinde van de middelvinger. Lak nu alle nagels, ook over de plakband heen, zwart. Laat de nagellak goed drogen voordat je het plakband eraf haalt. Als final touch heb ik op de uiteinden van de andere nagels nog een glitternagellak met een grovere glitter gelakt.

#8 Shiny paars en wit Tenzij je een hele vaste hand hebt, is het verstandig om deze look met plakband te maken. Lak alle nagels wit, behalve de ringvinger. Ik koos voor een donkerpaarse nagellak. Knip vervolgens 4 stukjes plakband af van hetzelfde formaat. Plak deze vier stukjes plakband, even ver uit elkaar, op de ringvinger en druk ze goed aan. Nu kun je hier met dezelfde witte nagellak overheen. Laat de nagellak vervolgens weer goed drogen, nu kun je de plakband eraf halen en voilà! Ik heb met een roze/paarse glitternaggelak de uiteinden gelakt zodat de nagels een geheel vormen.

#9 Confetti lentelookOok deze look is perfect voor meiden met trillerige handen, want er komt maar één kwastje aan te pas. Lak eerst je nagels met een lichtje kleur. Ik heb voor wit gekozen, maar je kunt hiermee variëren. Zet vervolgens met een dottingtool of een haarspeldje kleine stipjes op de nagels, ze mogen best dicht bij elkaar staan zodat het een mooi geheel wordt. Laat de nagels goed drogen en doe vervolgens hetzelfde met een andere kleur. That's all! 

#10 Reverse manicure
Met dit superhandige apparaatje van Beli-Luu worden French manicures een fluitje van een cent. Je kunt je nagel er zo ver inschuiven als je wilt, vervolgens kun je over het latex velletje je nagel lakken. Nu schuif je het latex velletje naar boven en is jouw French manicure klaar. Je kunt ook net zoals mij een 'hoge french manicure' lakken. Dit doe je door je nagel iets verder in de Beli-Luu te duwen. Ik heb eerst het bovenste deel van mijn nagel zilver gelakt. Het maakt niets uit als de uiteinden niet goed gelakt zijn, want die lak je later met zwarte nagellak. Niet zon handige tool in huis? Met een stukje plakband krijg je hetzelfde resultaat!

#11 Flower power
Als je écht heel slecht bent in nagels lakken kun je ook voor stickers kiezen, ik heb deze schattige bloemenstickers van Etos gebruikt. Het ziet er niet alleen leuk, maar je hebt er ook geen vaste hand voor nodig. Je kunt de stickers het best van het velletje halen met een pincet en ze hiermee zachtjes op je nagels drukken. Wil je toch iets extra's toevoegen? Zet dan wat puntjes met dezelfde kleur als de stickers. 

Draag jij wel eens nail art? Welke look ga jij uitproberen?

Must reads 👀