News

En de gemiddelde lengte van een penis is…

Het is een vraag waar jongens, heel eerlijk, soms echt mee bezig zijn. Je voelt 'm misschien al aankomen: we doelen hierbij op de lengte van de penis. Waar sommige meisjes zich druk maken om hun borsten zijn er jongens die zich druk maken om hun geslachtsdeel. Want hoe zit het met het gemiddelde en is die van hem kleiner, gemiddeld of zelfs groter dan de gemiddelde man? Girlscene heeft het antwoord.

Does size matter? Voor sommigen misschien wel. Groter is niet per se beter, maar toch zijn er jongens die willen weten hoe zij ervoor staan. Gelukkig voor hen is er nu een nieuw onderzoek gedaan dat de passende naam 'Am I normal?' draagt. Want dat is wat mannen willen weten, is hun maat normaal? Uiteraard kun je niet alle mannen over één kam scheren en daarom zijn er ruim 15.500 mannen die hun penis onder de loep lieten nemen door professionals voor een heuse piemel opmeetsessie.

Het antwoord…
Oké, oké. We draaien er niet langer omheen. Wat is de gemiddelde lengte van een piemel dan? Nou dames, als je je afvraagt of je vriendje 'normaal' is: als de penis tijdens een erectie 13 centimeter (en een klein beetje) is, hoef je je nergens druk om te maken. Dit is overigens zo'n 4 centimeter meer dan wanneer de penis slap is. Maar eh… lengte zegt niet altijd alles. Daarom is er ook onderzocht wat de omtrek is. In slappe toestand komen mannen gemiddeld aan een omtrek van ruim 9 centimeter en tijdens een erectie tikt de gemiddelde man bijna 12 centimeter aan. Dat je het even weet. 😉

Waarom dit onderzoek?
Misschien vind je deze informatie interessant om te weten of misschien vraag je jezelf juist af waarom dit onderzoek is gedaan. Het schijnt dat mannen daadwerkelijk naar de arts gaan omdat ze zich zorgen maken over de lengte en omvang van hun geslachtsdeel. Zo hebben ze bijvoorbeeld problemen met een condoom omdoen wat ze vervolgens linken aan de grootte van hun piemel. Daarom is dit onderzoek gedaan en is er een speciale grafiek opgesteld die artsen en mannen helpen met de vraag 'Am I normal?'. Het is bovendien een goede manier om mannen te helpen die zichzelf overschatten of juist onderschatten en te laten zien dat ze normaal zijn (of niet, natuurlijk).

Wat vind jij van dit onderzoek? Had je de gemiddelde lengte en omtrek groter of kleiner verwacht?

Bron: CBS, NBC

Must reads 👀