News

Geloof het of niet: dit is een tweeling

Als je een eeneiige tweeling bent dan hebben mensen de grootste moeite om jou en je zus uit elkaar te halen. Daar hebben Lucy en Maria Aylmer geen last van. Lucy heeft een lichte huid en rood haar, Maria heeft een getinte huid en een donkere bos krullen. En toch zijn ze een tweeling! "Niemand gelooft dat we tweeling zijn", vertellen de zusjes. 

Maak kennis met Lucy en Maria Aylmer. In januari 1997 zagen zij het levenslicht in Gloucester. Bij de geboorte werd meteen heel duidelijk dat de zusjes geen eeneiige tweeling zijn. De één heeft namelijk een lichte huidskleur, terwijl de ander een donkere huidskleur heeft. En ze zijn toch echt een tweeling! 

Moeder Donna is half Jamaicaans en vader Vince is blank. Lucy vertelt dat haar moeder sprakeloos was toen de twee geboren waren: "Ze was echt in shock omdat je de huidskleur natuurlijk niet kunt zien op een echo. Mijn moeder had echt geen idee dat we zo verschillend zouden zijn. Toen de vroedvrouw ons in haar armen legde wist ze even niet wat ze moest zeggen". 

Je vraagt je natuurlijk meteen af hoe het kan dat een tweeling er zó anders uit kan zien… Een twee-eiïge tweeling wordt geboren uit twee verschillende eitjes, met elk zijn eigen genen. Moeder Donna draagt de genen voor een lichte en een donkere huidskleur. Lucy heeft het gen voor een lichte huidskleur gekregen en Maria het gen voor een donkere huidskleur. 

Hoewel het best handig is dat niemand de zusjes door elkaar haalt, konden ze ook geen klassieke tweeling-streken uithalen. "Tweelingen staan er om bekend om af en toe van identiteit te wisselen, maar dat kunnen wij natuurlijk niet", zegt Lucy tegen DailyMail. Het is zelfs zo dat ze een paar keer hebben moeten bewijzen dat ze tweeling zijn! Vrienden hebben namelijk om de geboorteakte gevraagd als bewijs dat ze echt zussen zijn. 

Lucy en Maria zijn niet alleen qua uiterlijk heel verschillend, maar ook qua innerlijk. Zo studeert Lucy Kunst & Design en Maria studeert Rechten. Ook is Maria heel spontaan, terwijl Lucy juist verlegen is. Ondanks de verschillen hebben de tweelingzussen een sterke band. "We zijn heel trots op het feit dat we tweeling zijn. Ik vind het heel leuk om te vertellen dat ik een blanke tweelingzus heb en zij vindt het heel leuk om te vertellen dat ze een donkere tweelingzus heeft", aldus Maria. 

Had jij geloofd dat Lucy en Maria tweeling zijn? 

Bron: dailymail, hln, metro

Must reads 👀