Lifestyle

Zo red je je uit ongemakkelijke sekssituaties

Jij en je vriend(in) hebben zoveel zin in seks dat jullie niet kunnen wachten totdat jullie ein-de-lijk op elkaar kunnen duiken. En eerlijk is eerlijk, er is niks mis met een portie goede seks. Maar als het eenmaal zover is (geweest) ontstaan er soms ongemakkelijke sekssituaties die je liever wilde voorkomen… Hoe ga je daarmee om? Girlscene geeft tips!

De queef
Oftewel: de vaginale scheet. Om in detail te treden: het is als een normale scheet, maar dan uit je vagina en geurloos. Het gebeurt meiden, en het is helemaal niet gek. Maar Girlscene begrijpt dat het een behoorlijke ongemakkelijke situatie tijdens jullie vrijpartij kan opleveren.

Wat te doen:
1. Negeer het.
2. Maak er een grapje over.
3. Geef je vriend de schuld dat hij degene is die lucht in jou heeft gepompt. ;-).

Iets uitproberen wat de ander niet leuk vond
Niks mis met een beetje experimenteren in bed, maar het kan gebeuren dat de ander niet leuk vond wat jij/jullie zojuist deden. Helaas is het niet altijd mogelijk om je partner omver te blazen, maar dat moet geen probleem vormen!

Wat te doen:
1. Maak er geen groot probleem van. Jullie hebben het nu één keer geprobeerd en daar blijft het bij. De wereld vergaat heus niet hierdoor.
2. Praat er achteraf over. Waarom kan één van jullie hier niet van genieten? Wat kun je doen om het wel leuk te maken?

Te snel klaarkomen
Dit overkomt jongens vaker dan meisjes en bovendien is het voor een meisje makkelijker om door te gaan. Voor een jongen daarentegen is het niet gemakkelijk om jou te laten klaarkomen wanneer hij zijn hoogtepunt al heeft bereikt. En dat kan soms nogal vervelend zijn…

Wat te doen:
1. Accepteer het. Seks gaat niet per se om klaarkomen. Het is namelijk veel belangrijker dat je geniet! Heb je genoten? Dan maakt het al een stuk minder uit dat jij je hoogtepunt nog niet hebt bereikt.
2. Laat de ander doorgaan. Jij bent nog lang niet klaar met deze vrijpartij, dus je mag best vragen of je partner zijn/haar best wil doen om jou klaar te laten komen.
3. Ga zelf door. Gebruik je hand of een speeltje om jullie sekssessie af te maken.

Niet schoon
Soms kom je in een impulsieve situatie terecht en bedenk je ineens dat je niet helemaal schoon en/of glad geschoren bent. Shit.

Wat te doen:
1. Stap samen onder de douche indien dat kan. Seks in de douche is ook een optie en zo niet, dan kunnen jullie elkaar nog even insoppen zodat jullie weer fris en fruitig zijn én nog meer in de mood.
2. Negeer de stoppels. Als de ander echt veel zin heeft in seks vallen die stoppels niet meer op.
3. Vermijd orale seks. Geen badkamer om de hoek, maar wel zin in seks? Vermijd orale seks als je bang bent voor vieze luchtjes en ga meteen all the way.

Ongesteld geworden
Heb jij weer… Kom je net bij je lover – die al heeft laten doorschemeren zin in je te hebben – ontdek je dat je net ongesteld bent geworden. Wat nu?

Wat te doen:
1. Maak jezelf schoon. Stop met waar je mee bezig bent en verzorg jezelf eerst.
2. Gebruik een handdoek en condoom. Voor degenen die gewoon seks willen hebben tijdens de menstruatie.

Niet nat genoeg
Penetreren wanneer je niet nat genoeg bent is alles behalve een pretje en kan zelfs een moodkiller zijn. Gelukkig is er iets aan te doen!

Wat te doen:
1. Orale seks. Laat je oraal bevredigen om meer in de stemming te komen.
2. Pak glijmiddel. Glijmiddel is niet voor niets op de markt gebracht. Heb je wat hulp nodig? Dan is dit wat je nodig hebt.
3. Stop ermee. Wat is de reden dat je niet nat (genoeg) wordt? Misschien heb je eigenlijk helemaal geen zin in seks… In dat geval moet je eerlijk zijn en niets tegen je zin in doen.

Gestoord worden
Zijn jullie net lekker bezig, komt je huisgenoot – of nog erger: je moeder – binnenlopen. Awkward.

Wat te doen:
Blijf kalm. Weet je, het is al te laat. Degene die jullie stoort weet al waar jullie mee bezig zijn als de kleding op de grond ligt en jullie naakt op elkaar liggen… Blijf dus kalm en vraag of degene de kamer uit wil lopen als het bij jou thuis gebeurt. Stel ook je partner op zijn/haar gemak, want voor een 'buitenstaander' is deze situatie misschien wel dubbel zo ongemakkelijk. Houd de situatie luchtig en confronteer later de persoon die zomaar binnenstapt. De volgende keer even kloppen en wachten, alsjeblieft?

Scheet laten
De queef is behandeld, dus de scheet mag ook in dit rijtje staan. Hoe menselijk het ook is, negeren is onmogelijk omdat deze situatie erg gênant is.

Wat te doen:
1. Bied je excuses aan. Negeer de situatie niet, maar erken het juist door je excuses aan te bieden voor deze zware moodkiller.
2. Houd het luchtig. Je hoeft echt niet te stoppen met waar je mee bezig bent omdat je een scheet hebt gelaten. Oké, tenzij de lucht niet te harden is… Maar probeer de situatie zo luchtig mogelijk te houden – en neem dit niet nog een keer te letterlijk – en maak er een grapje van. Oeps, ik liet me iets te veel gaan! 

Heb jij tips om met ongemakkelijke sekssituaties om te gaan?

Bron: Gurl, Mens Fitness
Beeld: Thinkstock