Beauty

How to: dode punten camoufleren zonder schaar

Sommige meiden kunnen niet wachten om hun haar weer mooi in model te laten knippen, terwijl anderen de kapper vrezen voor het leven. Er zijn allerlei shampoos en conditioners die beloven om je gespleten haarpunten weer te herstellen. Slecht nieuws: gespleten haarpunten zijn een verloren zaak. Maar er is ook goed nieuws, je kunt ze wel camoufleren. Met de volgende tips vallen jouw dode puntjes niet zo erg op!

Conditioner
Vergeet niet dat het een fabel is dat conditioners of serums gespleten punten kunnen 'lijmen'. Er zijn wel conditioners en serums waardoor je punten minder gespleten lijken. Dode punten vallen op doordat de gespleten puntjes een andere richting op staan. Met een gladmakende crème lijken de punten minder gespleten. Een normale conditioner spoel je onder de douche weer uit, maar een leave in conditioner laat je de hele dag zitten. Hierdoor zie je de dode puntjes nog minder en niet alleen na het douchen. Heb je geen leave in conditioner? Meng een druppeltje conditioner met water in je hand en verdeel dit over de dode puntjes.


1:L'Oréal €4,19 / 2: Pure Coconut €5,99 /3: L'Oréal €3,14

Masker of serum
Een masker of serum kan ook helpen om de dode punten te camoufleren. Breng het masker alleen aan op de puntjes om vette haren te voorkomen. Door het masker niet grondig uit te spoelen, maar een klein beetje te laten zitten camoufleer je de dode punten. Een serum hoef je niet uit te spoelen en kun je over de onderste helft van je haar verdelen.

4: L'Oréal €5,24 / 5:Toni&Guy €13,99 / 6: John Frieda €14,49

Olie
Bij olie in je haar denk je gelijk aan vettig haar, maar dat is niet altijd zo. Speciale haarolieën kun je over de punten verdelen waardoor je haar mooi glimt. Ook door olieën vallen de gespleten punten minder op. Geen haarolie in huis? Probeer het eens met olijfolie of kokosolie. Deze kun je beter niet in je haar laten zitten, omdat je haar hier wel erg vettig door wordt. Laat het bijvoorbeeld een nachtje intrekken door met een handdoek op je hoofd te slapen. De volgende ochtend was je jouw haar met shampoo en zijn jouw dode puntjes even onzichtbaar!

7: L'Oréal €7,11 / 8: Argan Oil €11,99 / 9: Guhl €9,99

Haarstijlen:


Knot

Een knot is de ideale haarstijl om dode puntjes te verbergen. Met een donutrol kun je de puntjes naar binnen werken zodat je ze niet meer ziet. In een gewone knot kun je de uiteinden van je haar ook onder het elastiekje klemmen. Voilà, geen dode puntjes meer te bekennen!

Vlecht
In een vlecht vallen dode puntjes niet zo erg op. De dode puntjes kunnen uit de vlecht steken, maar door eerst wat leave in conditioner in je haar te smeren vermijd je dit. Probeer de vlecht zo ver mogelijk naar beneden te vlechten, hierdoor zie je de dode puntjes bijna niet. 

Krullen
Door je haar met een stijl- of krultang te krullen, splijten je dode puntjes nog meer dus zorg dat je hittebescherming in je haar draagt. Door je haren te krullen met een stijl- of krultang vallen jouw dode puntjes veel minder op. Je kunt ook krullen maken door met vlechtjes te slapen, hierdoor beschadigt je haar niet en creëer je een beachy look waarbij droge puntjes niet veel uitmaken. 


Steilen
Hierbij geldt hetzelfde, door je haren te steilen vallen dode puntjes veel minder op, maar beschadig jij je haren nog meer. Met steilen is het dus ook belangrijk om een goede hittebescherming te dragen. Door een kam voor de stijltang te houden, zoals op de foto, zie je bijna niet dat je punten gespleten zijn omdat ze nu dezelfde richting op staan als de rest van het haar. 

Watch on YouTube

Nep bob
Een bob zonder schaar? Dat kan! Door je staart te 'verstoppen' onder je haar en deze vast te zetten met wat speldjes, creëer je een bob. Waarschijnlijk begrijp je niet helemaal hoe je dit doet, maar met de bovenstaande tutorial moet het vast lukken!

Watch on YouTube

Zelf knippen
Zijn alle bovenstaande manieren om dode puntjes te camoufleren niets voor jou? Probeer dan eens om je eigen puntjes te knippen. Met deze manier krijg je nooit alle dode puntjes eraf, maar wel een groot deel. In deze video zie je hoe je zelf door je haar te draaien de dode puntjes makkelijk kunt knippen.

Beeld: Instagram & Thinkstock

Stel jij het kappersbezoek ook zo lang mogelijk uit? Camoufleer jij je dode puntjes wel eens?