Lifestyle

Dromen, en hoe je ze moet najagen

“I have a dream!”, een bekende uitspraak van een zeer slimme man genaamd Martin Luther King. Nu ging deze uitspraak over zijn droom waarin gelijke mensenrechten tussen verschillende rassen de belangrijkste rol speelt. Natuurlijk hebben we allemaal onze eigen dromen, de één nog groter dan de ander. Alleen is het realistisch om je dromen na te jagen?

Heel veel jonge meisjes dromen ervan om later prinses te worden, maar terwijl de jaren verstrijken worden de dromen steeds groter en ambitieuzer (chique woord voor; het verlangen naar meer). Je wilt popster, journalist of dolfijnentrainster worden. Anderen willen reisprogramma’s maken, de politiek in of stewardess worden bij de KLM. Nu is de kans op een romance met Prince Harry niet heel groot dus die slaan we even over, maar de rest van alle dromen zijn wel degelijk haalbaar!

Nu kunnen wij dit allemaal makkelijk schrijven van achter onze laptop, maar jullie vragen je misschien af; HOE DAN?!
– Maak een plan. Stel je wilt stewardess worden, dan heb je niks aan dansles. Zorg dus dat je een stappenplan maakt gericht op jouw droom. Leer je talen, orienteer je op verschillende luchtvaartmaatschappijen, en check hoe lang het gaat duren voordat je je droom kunt waarmaken (een stappenplan maak je specifiek voor jouw eigen droom). 
– Maak tussentijdse doelen. Blijf jezelf motiveren door jezelf zo nu en dan te belonen als je weer een mega moeilijk examen gehaald hebt, of als je bijvoorbeeld een lange weg te gaan hebt. Tussentijdse motivatie houdt je scherp en gemotiveerd.
– Geef nooit op! Dromen zijn voor veel mensen slechts versies van wie ze eigenlijk willen zijn. Vergeet niet dat het niet makkelijk zal zijn om je dromen waar te maken, maar waar een wil is, is een weg. Ook al is die weg vol met gaten, keien en scheuren; hij is te bewandelen zolang je maar écht wil!

“We have a dream”!
Nu waren jullie er misschien al achter dat wij twee zussen zijn, maar meer weten jullie waarschijnlijk niet over ons… Misschien leuk om jullie een idee te geven van wat onze droom is, en nog belangrijker hoe wij deze willen gaan waarmaken! Wij, Renee & Robin, willen de wereld veroveren met onze zangkunsten! Ja ja, wij willen zingen. Artiest, entertainer, popster. Hoe je het wilt noemen. Wij willen eigenlijk maar één ding: te gekke liedjes schrijven, zingen en deze delen met -hopelijk natuurlijk ooit- de hele wereld! Dream big!

Dat popster worden niet zo makkelijk is als dat het lijkt in de film, weten wij ondertussen als geen ander. We zijn al sinds kleins af aan bezig met ons voorbereiden op onze droom. Zangles, dansles, musicals, optredens etc. Samen hebben we 1,5 jaar geleden een studio gebouwd bij onze ouders thuis, en hier zijn we regelmatig in te vinden om bestaande nummers te coveren of om eigen songs te maken. Ook hebben we ongeveer twee jaar geleden meegedaan aan X-factor waar we na de eerste ronde naar huis werden gestuurd. Voor ons toen echt een supergroot BAALMOMENT! Maar juist hierdoor zijn we nog harder gaan werken, en we hebben geleerd dat tegenslagen ervoor bedoeld zijn dat je nog beter terugkomt.  

“Sometimes by losing a battle, you find a new way to win the war”. Een hele passende uitspraak van Donald Trump, nogmaals gebruik je tegenslagen om beter terug te komen! Wijzelf hebben nog een lange weg te gaan voordat we voor groot publiek kunnen optreden, maar we zouden het te gek vinden als we de reis naar de grote podia met jullie kunnen delen op deze manier!

Durf eens gek te doen, of juist echt jezelf te zijn. Wees niet bang voor afwijzing of commentaar. Droom groot en maak, wanneer je wakker wordt, die droom waar.

DREAM BIG!

Door: Robin en Renee, volg hen op Instagram: Renee & Robin
Lees ook de vorige column van Robin en Renee. Over onzekerheid, en wat je daaraan doet, klik hier