Lifestyle

Feel good muziek van vroeger

Sommige meiden zullen vast vroeger wel eens Abba of de Bee Gees thuis hebben gehoord. "Stayin alive, stayin alive". Klinkt dit je niet bekend in de oren? Geen zorgen! Wij verzamelden de leukste nummer van back in the days toen onze ouders nog helemaal los gingen op deze plaatjes. Van Barry White tot The Beatles, alle classics komen langs. 

Barry White

Watch on YouTube
Een man met een zwoelere stem dan Barry White ga je waarschijnlijk niet vinden. Barry White bezorgt je gegarandeerd een warm gevoel met zijn hemelse stem. Zijn nummer 'You're the first, the last, my everything' geeft je een instant geluksgevoel, als je hopeloos verliefd bent kun je prima wegzwijmelen bij dit nummer. 

The Beatles

Watch on YouTube
Ken je die film The Parentrap met Lindsay Lohan nog? Misschien ken je het nummer 'Here comes the sun' van de Beatles hier wel van. The Beatles bestond uit vier mannen, waaronder Paul McCartney. Maar met zijn 72 jaar gaat Paul nog lang niet met pensioen, hij heeft onlangs nog een nummer uitgebracht met Kanye West en Rihanna. 

Queen

Watch on YouTube
Ga je aan de grote schoonmaak beginnen? Zet dan Queen op met het nummer 'Don't stop me now'. Jouw kamer is gegarandeerd binnen een half uur spik en span. De band heeft veel mensen geïnspireerd, Lady Gaga heeft haar naam zelfs afgeleid van het nummer van Queen, 'Radio Ga Ga'. 

ABBA

Watch on YouTube
Twee Zweedse koppels deden in 1974 mee met het Eurovisie Songfestival, daarna braken ze door met de hit 'Waterloo'. De naam ABBA is afgeleid van de eerste letters van alle voornamen: Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid. Nadat beide koppels vlak na elkaar gingen scheiden probeerden ze ABBA tevergeefs door te zetten. In 1983 kwam ABBA ten einde. Maar ABBA is nooit helemaal vergeten, er kwam een enorm populaire musical en later werd de film ook een groot succes.

Bee Gees

Watch on YouTube
Zie je er ook altijd zo tegenop om dat laatste stukje naar huis te lopen? Met 'Stayin alive' van de Bee Gees ben je er binnen no time. Deze classic is van de Australische tweeling Robin en Maurice en hun oudere broer Barry. Bijna 30 jaar geleden braken ze door met Stayin' Alive. Wanneer je deze track kapot gedraaid hebt is 'Saturday night fever' een aanrader. Ook van de Bee Gees en net zo'n feel good nummer.

Aretha Franklin

Watch on YouTube
Precies 50 jaar geleden werd het nummer 'Respect' van Otis Redding uitgebracht. Twee jaar later coverde Aretha Franklin het nummer en maakte er het ultieme girl power nummer van. Even geen moed om er wat van te zeggen als iemand je slecht behandelt? Luister 'Respect' van Aretha Franklin en respect zal je krijgen.

Marvin Gaye

Watch on YouTube
Ontelbaar veel seksscènes in films zijn begonnen met dit nummer. Misschien een beetje cheesy om op te zetten als je met je vriendje in bed ligt, maar je komt wel in de juiste stemming ;-). Even wat afwisseling nodig? 'Sexual healing' en 'What's going on' zijn ook aanraders voor in je afspeellijst!

Lionel Richie

Watch on YouTube
Lionel Richie, adoptievader van Nicole Richie, behoorde eerst tot de band The Commodores (aanrader!). In 1982 bewees Lionel dat hij als solo-artiest net zo goed was, zijn nummer 'All night long' werd een wereldwijde hit. En nu, bijna 30 jaar later, is dit nog steeds het perfecte nummer voor warme zomeravonden en een ultiem vakantiegevoel.

Tavares

Watch on YouTube
De Tavares was een band bestaande uit 5 broers. In Nederland zijn hun nummers nooit enorme hits geworden, behalve het nummer 'Heaven must be missing an angel'. Nederland is het enige land waar dit nummer op plek 1 in de hitlijsten is geëindigd, wij snappen heel goed waarom. There's no way dat je stil kan blijven zitten op dit nummer. 

Luister jij wel eens muziek van vroeger? Wat is jouw favo feel good nummer?