Beauty

8 feitjes over gezichtsserum

Als er iemand een groot fan van serum is, dan is het Girlscene's Renée. Sinds ze dit goedje voor de huid heeft ontdekt brengt ze standaard iedere avond trouw een laagje serum aan. Hoewel Renée zo'n fan is, lijkt het toch alsof veel meiden nog niet van het bestaan en/of de functie van serum afweten. Daarom zet Girlscene acht feitjes voor je op een rij ter introductie!

Serum is een geconcentreerde vloeistof
Serum is heel anders dan een dagcrème bijvoorbeeld. Zo is een serum echt een vloeistof – soms lijkt het bijna op een soort olie – en is het qua ingrediënten een stuk geconcentreerder dan een gemiddelde crème. Dat maakt serum meteen een stuk effectiever in gebruik!

Serum is zuinig in gebruik
Doordat een serum zo geconcentreerd is heb je per keer heel weinig product nodig. Dit zorgt ervoor dat serum zuinig in gebruik is. Reken er maar op dat jouw flesje van 30 ml alsnog minimaal een half jaar mee gaat! Ka-ching. 

Serum lijkt prijzig – maar is dat het ook?
Als je normaal gesproken niet veel geld uitgeeft aan je huidverzorging kun je nogal schrikken als je met je serum bij de kassa staat. Een serum is namelijk een stuk duurder dan het gemiddelde product, mede door de werkzame stoffen. Kijk dus niet raar op als je €40 moet neerleggen voor jouw serum, want dit is nog een schrijntje. Goedkoper vind je het waarschijnlijk niet, maar duurder wel. Maar goed, daar staat tegenover dat je er een mooie huid voor terugkrijgt, dus het is aan jou of je dat bedrag wil neerleggen.

Serum biedt vele voordelen
Elk serum heeft een andere werking, dus voor werkelijk ieder huidprobleem of -zorg is er een bijpassend serum! De voordelen van serums verschillen om die reden, maar wat het in ieder geval doet is de huid hydrateren, soepel houden en talgproductie onder controle houden. Bovendien bevat (bijna) iedere serum anti-aging ingrediënten. Verder ziet je huid er 's ochtends altijd stralend uit waar je normaal gesproken met geen crème tegenop kunt smeren. Tot slot helpen sommige serums om de onzuivere huid op te knappen en littekens te vervagen. Een wonderproduct!

Serum breng je aan op een schoon gezicht
Een super belangrijke 'regel' is dat je serum altijd op een schoon gezicht aanbrengt. Een dagcrème breng je ook niet over je make-up aan, toch? Reinig je gezicht goed zodat de serum goed kan doordringen in de huid. Het liefst doe je dit nadat je een tonic hebt gebruikt.

Serum breng je 's ochtends en/of 's avonds aan
Ieder serum is anders en daarom is het goed om te weten of jouw serum geschikt is voor dag, nacht of allebei. Een vetter serum zoals Kiehl's Midnight Recovery is geschikt voor 's nachts – anders loop je de hele dag met een vet gezicht rond πŸ˜‰ – terwijl Origins Original Skin Renewal Serum juist voor overdag is. Sommige serums zijn op beide momenten te gebruiken. Indien je het antwoord op deze vraag niet weet is het aan te raden om je te laten adviseren in de winkel.

Serum breng je voor je dag- of nachtcrème aan
Zoals hierboven al is beschreven breng je serum dus op een schoon gezicht aan. Toch twijfelen veel mensen of ze dan eerst hun crème aanbrengen of het serum. Het antwoord is serum! Wacht het liefst een paar minuten zodat het goed kan intrekken voordat je met je crème aan de slag gaat. Oh, en serum is dus geen vervanger voor je dagcrème. πŸ˜‰

Serum geeft snel resultaat
In tegenstelling tot veel andere producten geeft serum snel resultaat. Belooft jouw serum een onzuivere huid op te knappen? Dan zie je waarschijnlijk na een week je huid al verbeteren en zie je na een maand een aanzienlijk verschil. Wederom komt dit door de werkzame stoffen in het serum. Hoe hoger de dosis, hoe effectiever het product. Vandaar dat het dus een duurder product is! 

Gebruik jij serum? Waarom wel/niet?