Food

8 powerfoods voor je hersenen

Vind je het moeilijk om je een lange tijd te concentreren? Bijvoorbeeld tijdens het maken van je huiswerk? Het kan zijn dat je niet voldoende voedingstoffen binnenkrijgt die bijdragen aan het energielevel van je hersenen. Door het eten van deze acht onderstaande producten kun je je hersenen een extra boost van 20 procent geven! Als jij binnenkort een toetsweek hebt waarbij je een lange tijd geconcentreerd moet zijn, dan weet je wat je moet eten ;-).

Blauwe bessen
Deze besjes zitten vol antioxidanten en verbeteren de communicatie tussen je zenuwcellen. Ook verbeteren deze besjes je geheugen, erg handig dus als je toetsstof aan het leren bent! Het kan helpen om deze bessen te eten als je een belangrijk proefwerk hebt, want het kan alle cognitieve functies, zoals het verwerken van informatie verbeteren. Vitaminen A, C en E vind je in de blauwe bes.

Avocado
Deze vrucht is een bron van Omega 3 en net als de blauwe bes (en nog vele andere vruchten) bevat het antioxidanten die je lichaam beschermen. In één avocado zit 40 procent van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels!


Tomaat
In tomaten zit lycopene, een super krachtige antioxidant die je stemming kan verbeteren. Door de lycopene voel je je happy! Dat is ook belangrijk als je een tentamenweek hebt. Leren is voor veel mensen niet het leukste wat er is, maar door bijvoorbeeld tomaten te eten kan het zijn dat je je gelukkiger voelt en dus ook makkelijker leert! Ook zorgt het eten van tomaten voor bescherming tegen de zon en helpt het tegen veroudering.

Banaan
In bananen zit de stof tryptofaan en dit helpt voor rust en ontspanning in de hersenen. Ben je gestrest? Eet een banaan! Na ongeveer 60 minuten is deze stof in je hersenen beland en kun je ervan genieten ;-). Zalm Deze vissoort is rijk aan Omega 3 wat noodzakelijk is voor het ontwikkelen van hersenweefsel. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die vaak zalm eten hun IQ kunnen verhogen tot wel 3,5 procent!

Appel
Catechine, de stof die in een appel zit, helpt voor een goede bloedsomloop. En het bloed moet ook naar je hersenen komen om beter te functioneren. In een appel zit 14 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C.


Pure chocolade
Pure chocolade kan je stemming verbeteren en daardoor voel je je gelukkiger! Pure chocolade zit vol met antioxidanten. Hou je van pure chocolade? Dan is dit goede manier om jezelf te belonen tijdens het leren en je wordt er ook nog eens happy van ;-).

Broccoli
Deze groente is een uitstekende bron van vitamine K, die helpt bij het verwerken van informatie in je hersenen. Broccoli is rijk aan kalium, ijzer en vezels die belangrijk zijn voor je gezondheid. Ook zitten er in broccoli de vitaminen C en E.

Dit is een kleine greep uit de vele producten die goed zijn voor je gezondheid. Eten waar je bij uit de buurt zou moeten blijven tijdens het leren zijn chips, ander gefrituurd eten en suiker. Hier krijg je pieken en dalen van en dat is vervelend als je je een lange tijd moet concentreren. Kun jij je goed concentreren op school of tijdens het maken van huiswerk?

Bron: Bbcgoodfood.com, Webmd.com
Beeld: Thinkstock

Must reads 👀