Lifestyle

9 boeken om mee te ontspannen in het lentezonnetje

Eindelijk, bijna meivakantie! Tijd om te genieten van de eerste zonnestraaltjes en van het helemaal niets doen. We vermaken ons meestal prima met onze telefoon; series terugkijken, WhatsAppen, Instagrammen… Genoeg vermaak. Maar niet altijd even ontspannend. Wil jij helemaal tot rust komen en alles om je heen vergeten? Wedden dat je met deze chicklits even helemaal zen wordt!

Chantal van Gastel – Zwaar verliefd!
Waar gaat het over? "Eigenlijk zijn mijn vriendinnen en ik net Sex and the City. Al heb ik in tijden geen seks gehad. En die stad waarin ik woon is ook niet echt New York of zo. We zijn ook maar met z’n drieën, maar ik weeg in mijn eentje wel net zoveel als Carrie en Samantha bij elkaar.”
Het zit bij Isa allemaal even tegen wat betreft haar gewicht, werk en liefde. Tijdens haar werk als dierenarts komt ze in aanraking met een geweldige man, maar ziet hij haar wel zitten? Achteraf blijkt deze man toch een stuk ingewikkelder te zijn dan ze vermoedde. 
Waarom moet je het lezen? Eenmaal begonnen aan dit boek móet je het uitlezen. Het is niet alleen hilarisch geschreven, maar voor veel meiden vast ook erg herkenbaar. Ook al zit je misschien nog op school en ben je nog lang niet zo oud als de hoofdpersoon. Stiekem verliefd zijn, jaloers zijn op een vriendin of net die paar kilo willen afvallen zijn voor veel meiden herkenbare situaties. Natuurlijk heet het niet voor niets een chicklit!

Sophie Kinsella – Hou je mond!
Waar gaat het over? De 25-jarige Emma heeft, net zoals bijna elke vrouw, een paar geheimpjes. Maar Emma heeft een paar super beschamende geheimen waar niemand achter mag komen. Tijdens een paniekaanval in het vliegtuig vertelt ze haar diepste geheimen aan haar knappe medepassagier Jack, een man die ze nooit meer denkt tegen te komen. Helaas loopt niet alles volgens plan, Jack is de directeur van het bedrijf waar Emma werkt. Ouch..
Waarom moet je het lezen? Sophie Kinsella, koningin van de chicklits, zul je vast ook kennen van de film Confessions of a Shopaholic. Haar boeken zijn net zo geweldig als de film is. Sophie Kinsella schrijft op zo'n luchtige manier dat het bijna voelt als een film kijken, je bent er zo doorheen! 

Marian Keyes – Al ga je op je kop staan
Waar gaat het over? Lucy leeft een onbezorgd leventje samen met haar twee beste vriendinnen waar ze mee samenwoont. Wanneer Lucy voor de grap een bezoek aan een waarzegster brengt wordt voorspeld dat Lucy binnenkort gaat trouwen. Complete onzin, denkt Lucy. Nadat de andere beloftes van de waarzegster uitkomen begint ze te twijfelen. Zou die verleidelijke, onbetrouwbare scharrel toch meer kunnen zijn?
Waarom moet je het lezen? Het boek heeft de perfecte balans tussen humor en spanning. Dit boek ga je geweldig vinden als jij net zo'n slechte smaak in mannen hebt als Lucy ;-).

Daphne Deckers – Alles is zoals het zou moeten zijn
Waar gaat het over? Iris heeft een perfect leven. Haar goede baan, leuke man en pasgeboren baby maken alles compleet. Iris' wereld stort in een waneer haar man haar verlaat voor een jonger exemplaar. Langzaam maar zeker vindt Iris de balans in haar leven met vallen en opstaan terug. Maar haar ex die vreemd ging zal boeten voor wat hij haar heeft aangedaan en ondertussen loopt ze ook nog een duister familiegeheim aan.
Waarom moet je het lezen? Daphne Deckers ken je vast als ex-model, maar ze is nog veel meer dan dat. Met haar eerste boek bewijst ze dat ze ook nog eens een geweldige schrijfster is. Daphne heeft een pittig verhaal omgetovert tot een luchtig, makkelijk weg te lezen boek.

Tara Stiles – Powerfood, yoga en meditatie
Waar gaat het over? In dit boek leer je over yoga, meditatie en voeding. Centraal staat dat jij jezelf goed voelt. Niet in een bepaalde kledingmaat of met een bepaald uiterlijk maar gewoon van binnen. Haar motto? No pain, much gain.
Waarom moet je het lezen? Dit is het meest duidelijke boek dat je in lange tijd zal lezen over voeding, yoga en meditatie. Niets zweverigs, maar gewoon duidelijke stappenplannen over hoe jij je beter gaat voelen.

Dina Nayeri – Een theelepel, aarde en zee
Waar gaat het over?
De 11-jarige Saba woont samen met haar tweelingzus en ouders in Iran. Ze zijn altijd al gefacineerd door Amerika; ze leren Engelse woorden, verzamelen illegale Amerikaanse tijdschriften en kijken Amerikaanse tv. Allemaal verboden in het streng Islamitische Iran. Wanneer haar tweelingzus samen met haar moeder verdwijnt weet Saba zeker dat ze naar Amerika zijn gegaan. Terwijl Saba gebukt gaat onder het strenge Islamitische regime vindt ze troost in het feit dat haar tweelingzus ergens anders een beter leven heeft.
Waarom moet je het lezen? Dankzij dit boek krijg je een idee hoe groot de verschillen tussen de Westerse en de Islamitische wereld zijn. Het verhaal is niet alleen pakkend, maar ook inspirerend. Het boek geeft een kijkje in het leven van een meisje dat opgroeit in een land met een streng regime en hoe zij omgaat met de onderdrukking, het geloof en de liefde.

Christina Lauren – Onverwacht (Stouter-trilogie)
Waar gaat het over?
Sara Dillon woont pas in New York en is op zoek naar een beetje spanning zonder verplichtingen. Ze ontmoet tijdens een feestje de onweerstaanbare Max en ze eindigen samen in bed. Max krijg Sara niet meer uit haar hoofd, maar hoe kan hij de mannenverslindende Sarah opnieuw verleiden?
Waarom moet je het lezen? Vind jij 50 Shades of Grey helemaal te gek? Dan ga jij smullen van dit boek! Het is niet alleen spannend en sexy, maar het boek heeft ook een goed verhaal. Een beetje van beide dus. Heb jij het boek na een dag al verslonden? Geen zorgen, er zijn nog twee andere delen genaamd 'Ongebonden' en 'Ondenkbaar'.

Allison Arden – Creatief doeboek
Waar gaat het over?
Begin jij je na een weekje vakantie al te vervelen? Dan is dit boek perfect voor jou. Het is namelijk geen leesboek, maar een boek vol leuke opdrachten en ideeën die je creativiteit stimuleren. Voorbeelden zijn 'Teken jezelf als stripfiguur' of 'Maak een wandeling in de regen'.
Waarom moet je het lezen? In eerste instantie lijkt het boek een beetje kinderachtig of zweverig, maar als je eenmaal bent begonnen met de opdrachten móet je doorgaan. Zo leuk zijn ze. Je leert de kleine dingen waarderen waar je normaal niet eens bij stilstaat.

E. Lockhart – Wij leugenaars
Waar gaat het over?
De familie Sinclair is de perfecte familie. Stuk voor stuk knap, schatrijk en elke vakantie vertrekken ze naar hun privé-eiland. Tijdens zo'n vakantie gebeurt er iets onomkeerbaars. Kleindochter Cadence probeert uit te vogelen wat er gebeurd is, maar iedereen houdt zijn lippen stijf op elkaar. Maar als de waarheid boven water komt, komen ook de leugens en familiegeheimen naar boven. 
Waarom moet je het lezen? Dit verhaal is complexer dan de bovenstaande verhalen, maar daardoor zeker niet minder leuk. Het verhaal is zo spannend en meeslepend dat je het boek in één ruk wilt uitlezen. 

Welk van de bovenstaande boeken zou jij willen lezen? Wat is jouw favoriete genre?