Real life

Girls Issues: Hoe kom ik in contact met mijn crush?

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die wil weten hoe ze in contact komt met haar crush.

Hi Girlscene,

Ik vind al een tijdje een jongen leuk. Ik ben 16 en ik zag hem laatst op een feest. Hij is heel erg knap en dat beamen ook veel andere meiden. Hij weet niet wie ik ben, maar op Facebook zag ik zijn nummer staan. Nu vroeg ik me af of ik hem zal bellen om een keer te daten. Ik twijfel alleen heel erg. Is het niet raar? Straks lacht hij mij uit en vindt hij mij een stalker. Help me!

Liefs,

Anoniem

Lieve Anoniem,

Het blijft eng om een jongen te benaderen, of het nou via Facebook, de telefoon of in real life is. Het is misschien een beetje overhaast om een jongen te bellen die geen idee heeft wie je bent. Hij wil vast eerst weten wie hij precies aan de telefoon heeft en of hij je misschien toch wel kent. Waarschijnlijk zou jij ook niet zomaar daten met iemand die je helemaal niet zou kennen. Maar geen zorgen, met de volgende tips gaan wij je helpen om die date te krijgen!

Contact via Facebook
Voeg jouw crush eerst toe als vriend op Facebook, zo weet hij in ieder geval wie je bent. Misschien herkent hij je wel en ben jij ook wel zijn secret crush;-). Kijk eens rond bij zijn interesses en foto’s. Het kan zijn dat jullie gemeenschappelijke vrienden hebben die wel in zijn voor een dubbeldate! Heeft hij je geaccepteerd, maar zoekt hij nog geen contact? Stuur dan een subtiel berichtje in de trant van: Hee, was jij laatst ook niet op dat ene feestje? You look good! X. 
Uit zijn reactie kun je waarschijnlijk wel opmaken of hij jou ook ziet zitten of niet.

Doe het rustig aan
Het eerste contact is nu gelegd. Je komt zo niet over als een stalker, maar je bent gewoon geïnteresseerd en hebt duidelijk laten weten dat jij hem een leuke jongen vindt. Laat hij blijken dat hij jou ook leuk vindt door bijvoorbeeld je foto’s te liken en leuk te reageren? Vraag dan eerst zijn nummer zodat je hem wat vaker op WhatsApp kunt spreken. In een vorig artikel leggen we uit hoe je kunt flirten op WhatsApp. Begint het gesprek een beetje dood te lopen? Geen zorgen, met deze tips houd je het gesprek op gang.

De grote vraag
Je geduld is misschien even op de proef gesteld, maar je komt in ieder geval niet over als een stalker! Je wordt zo ook niet gekwetst doordat hij je gelijk afwijst, als hij je niet ziet zitten heeft hij dit vast al duidelijk gemaakt in andere berichten. Je kunt zelf het best aanvoelen of je hem nog wil meevragen op een date. Kortom, leer hem eerst iets beter kennen, dan weet je hoe hij over jou denkt en kom jij erachter of jij hem nog wel net zo leuk vindt!

Veel succes!

Liefs,

Girlscene

Heb jij ook een Girl Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl.

Beeld: Thinkstock

Must reads 👀