Beauty

8 manieren waarop je nagellak nog nooit hebt gebruikt

Nagellak, op de Girlscene redactie zijn we er gek op! Normaal gesproken gebruiken we het om onze nagels en teennagels te lakken. Vooral de zomermaanden zijn voor ons dé tijd om uit te pakken met leuke kleurtjes. Maar wist je dat je nagellak ook op andere manieren kunt gebruiken? Girlscene vertelt je welke manieren dit zijn, dus lees snel verder.

Make-up kwasten markeren
Soms slijten make-up kwasten aan de onderkant of misschien heb je tijd over en wil je je make-up kwasten versieren. Dan kun je snel je nagellakpotjes pakken, want je kunt eenvoudig de onderkant van je kwasten voorzien van een laagje glitter of kleur. Als je dan met anderen bent kun je jouw kwasten onderscheiden van de rest.

Sleutels
Twijfel je altijd welke sleutel van de achterdeur is en welke van de schuur? Dan kun je makkelijk sleutels markeren door de bovenkant met nagellak te lakken. Doe bijvoorbeeld roze voor de achterdeur en paars voor de schuur, zodat het eenvoudiger is om te onthouden welke sleutel voor welke deur is. 

Verkleurende ringen
Ringen die bijvoorbeeld niet van echt zilver zijn verkleuren vaak op de huid. Niet alleen de ring verandert van kleur, maar het laat ook een laagje achter op de huid zelf. Voorzie de ring in dat geval van een dunne coating transparante nagellak om dit probleem te voorkomen. Voilà!


Smudge proof labels

Heb je labels gemaakt en wil je niet dat de tekst verdwijnt of vervaagt? Dan is transparante nagellak jouw lifesaver. Een laagje lak houdt de tekst namelijk intact. En wist je dat je dit ook kunt gebruiken om de nummers op je (MAC) kwasten op z'n plek te houden? Probleem opgelost.

Envelop dichtplakken
Wie af en toe nog een brief op de post doet weet dat het niet altijd even fijn is om de envelop zelf dicht te plakken. Vooral omdat je bij de meeste enveloppen met je tong langs het plakrandje moet om ervoor te zorgen dat het echt dicht blijft zitten. Gelukkig kun je tegenwoordig met transparante lak de envelop dicht doen, zodat je niet die vieze envelopsmaak aan je tong krijgt.

Naald en draad
Voor de crea bea's onder ons: soms is het lastig om draad door het oog van de naald te krijgen. Het gevolg is vaak dat het uiteinde van het draad gaat rafelen, waardoor het nog moeilijker wordt om het draad er doorheen te krijgen. Een beetje nagellak op het rafelende deel doet dan wonderen! Dit is trouwens ook een goede tip voor rafelende veters.

Scheurende panty
Het vervelendste van panty's dragen is dat de kans op een ladder in veel gevallen groot is. Helaas is zo'n ladder niet altijd te voorkomen. Wat je op zo'n moment wel kunt doen is transparante nagellak op de plek aanbrengen om te zorgen dat de panty niet verder scheurt.

Knoop vastzetten
Knopen die van je blouse vallen… Zo irritant! Als je geen zin hebt om iedere maand knopen vast te zetten kun je in ieder geval transparante lak op de draadjes van de knoop aanbrengen. Op die manier blijven knopen beter op z'n plek zitten. 

Waar gebruik jij nagellak nog meer voor?

Bron: Instructables, Byrdie

Must reads 👀