Lifestyle

21 dingen die je nog niet wist over de penis

De penis, hij is er in verschillende soorten en maten. Hoewel je heus wel wat weet over dit geslachtsorgaan, is er vast genoeg dat je erover kan leren. Wat is bijvoorbeeld de gemiddelde penislengte van de Nederlandse mannen? En wist je dat een penis ook kan breken? Girlscene geeft je 21 feitjes over de penis die je waarschijnlijk nog niet hebt gehoord. 

1. We vallen meteen met de deur in huis: de gemiddelde penislengte van Nederlanders is 15,87 centimeter. In erectie, dat wel. De Nederlandse mannen zijn vergeleken met andere landen groot geschapen, ze staan namelijk op de derde plek van de Europese ranglijst. Als je van mening bent dat 'size matters', dan heb je geluk ;-).

2. Hoewel Nederlandse mannen niks te klagen hebben, spannen ze dus niet de kroon. Volgens een onderzoek van de University of the Ulster-Nothern Ireland zijn de mannen in Congo-Brazzaville het grootst geschapen met een gemiddelde penislengte in erectie van 17,93 centimeter. 

3. Van Europa hebben de Fransmannen de grootste penislengte van 16,01 centimeter (in erectie). 

4. De mannen uit Zuid-Korea hebben het minder getroffen, daar is de gemiddelde penislengte in erectie slechts 9,77 centimeter.

5. Wereldwijd is één op de zes mannen besneden.

6. Je merkt er qua genot niets van of een man besneden is of niet. Ook wat betreft de mannen schijnt het niet uit te maken. Er wordt gezegd dat een besneden penis gevoeliger is, maar onderzoek heeft tot nu toe niet kunnen bevestigen dat dit daadwerkelijk zo is. 

7. Ongeboren baby's kunnen een erectie krijgen in de baarmoeder.  

8. Er zijn mannen met twee penissen geboren. Deze zeldzame afwijking wordt diphallus of peniele duplicatie genoemd. In de meeste gevallen wordt de extra penis verwijderd. 

9. Er is geen verband tussen de penislengte en zijn schoenmaat, grootte van zijn handen, etcetera. "Je weet wat ze zeggen…" is dus een uitspraak die eigenlijk nergens op slaat. 

10. Onderzoek heeft uitgewezen dat mannen een hardere en langere erectie krijgen door orale seks dan door masturbatie of penetratie. 

11. In het dierenrijk is de blauwe walvis het grootst geschapen: 2,4 tot 3 meter is de gemiddelde penislengte. OMG! 

12. Jonah Falcon is de man met de grootste penis met een lengte van 34 centimeter in erectie. 

13. Fan van penissen? In IJsland is er een museum dat volledig gewijd is aan de penis. 

14. Mocht je er nog aan twijfelen: een penis heeft geen bot.

15. Vroeger was dit echter anders en had een man wel een bot in de penis. In de loop van de evolutie is het paargedrag veranderd en verdween het bot. Bijna alle diersoorten hebben overigens wel een penisbotje. 

16. Dat een penis geen bot heeft, betekent niet dat een penis niet kan breken. De meest voorkomende oorzaak van een penisbreuk is een vrouw die op een man zit waarbij de stijve penis geknakt wordt. Meestal geneest een penisbreuk vanzelf, maar het kan wel voor erectiestoornissen zorgen. 

17. De meeste mannen hebben minder controle over hun penis dan over bijvoorbeeld hun armen of benen. 

18. Een man krijgt per nacht gemiddeld vijf erecties. Dit is onbewust en hier heeft hij dus geen controle over. 

19. Een penis kan niet alleen onbewust groeien, maar ook krimpen. Door koud water bijvoorbeeld. 

20. Stress is niet goed voor een penis. Dit kan zelfs leiden tot erectiestoornissen. Een gezonde levensstijl is belangrijk voor een penis. Dus mannen: gezond eten, genoeg rust en voldoende beweging! 

21. Condoomfabrikanten hebben onhuld dat slechts 6% van de mannen op de wereld extra grote condooms nodig hebben. Wij wedden dat ongeveer de helft van de mannen hierover liegt ;-). 

Welk feitje wist jij nog niet over de penis? 

Bron: elsevier, gezondheidsnet, nrc next, goedgevoel
B
eeld: thinkstockphotos