Lifestyle

DIY: Luchtplant in een himmeli

Weer eens in een creatieve bui? Deze DIY kost bijna geen tijd, moeite of geld, maar heeft een geweldig eindresultaat. Je zal -net zoals wij- vast nog nooit gehoord hebben van een Himmeli. Dit is een geometrische vorm die je kunt ophangen als decoratie. Klinkt al goed toch? Maar het kan nog leuker door er een plantje in te hangen! Girlscene lezeres Daphne laat je zien hoe je het zelf kan maken.

Stap 1: Knip de rietjes op een gelijke lengte, ik heb gekozen voor 12cm, maar dit kun je natuurlijk zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het knikje van het rietje niet gebruikt voor een goed resultaat. Ik heb zelf gele rietjes gebruikt voor deze tutorial, omdat deze kleur niet zo snel opvalt onder het gouden laagje dat er straks op komt.

Stap 2: Rijg drie rietjes aan de draad van 2 meter en zorg ervoor dat ze in het midden van de draad zitten. Trek nu de uiteinden naar elkaar toe waardoor een driehoek ontstaat, leg hierna een stevige knoop. Zorg dat de knoop strak zit zodat de himmeli later niet gaat schuiven.

Stap 3: Nu heb je twee uiteinden van de draad uit één rietje steken. Rijg aan één van de uiteinden twee rietjes en knoop het vast aan één van de andere hoeken (zie foto 3). Doe hetzelfde bij het andere stukje draad. Nu heb je drie driekhoeken aan elkaar vast gemaakt. (zie foto 4). 

Stap 4: Bij pijl 1 en 2 (foto 4) steken de uiteinden van de draad uit de rietjes. Rijg aan het uiteinde van pijl 1 een rietje en knoop deze vast aan de punt bij pijl 3. Op deze manier krijg je een opstaande piramide zoals weergegeven in foto 5. Herhaal dit voor punt 2 en 4 maar dan aan de onderkant waardoor je een diamant vorm krijgt zoals je kan zien in foto 6.Stap 5: Dan is het nu tijd om te verven! Neem je himmeli mee naar buiten en spuit hem egaal goud. Maak de laag niet te dik zodat de himelli goed kan drogen. Je kan de himelli op een oude krant spuiten, maar het is makkelijker om het vast te houden aan het overgebleven stukje draad.

Voillà, de himmeli is klaar! Als je de himmeli aan een muur wil hangen kun je hem vastplakken met een leuk stukje tape. Door verschillende formaten rietjes te gebruiken bij andere himelli's kun je eindeloos variëren.

Maar wil je de himelli nóg unieker maken? Of wil je een echte eyecatcher voor in je interieur? Hang er dan een Tillandsia in, dit wordt ook wel een luchtplant genoemd omdat ze geen aarde nodig hebben. Deze plant hoef je alleen soms even te sproeien met water en heeft één keer per week een bad nodig. Heel makkelijk in onderhoud en dan heb je ook nog iets unieks voor in huis! 

Ben je helemaal in de stemming om zelf aan de slag te gaan? Hieronder een greep uit de mooiste himmeli's op Instagram:

Bedankt voor de DIY Daphne Kley!

Ben jij ook net zo'n fan van de himmeli's als wij zijn? Ga jij er zelf één maken?

Must reads 👀