Beauty

10 gouden regels van blush die je moet weten

Een mooie blush geeft je een frisse blos op je wangen. Perfect dus, maar tegelijkertijd is het ook een product waarmee je moet oppassen. Waarom? Omdat je al snel kunt doorslaan als je de verkeerde blush hebt of de blush verkeerd gebruikt. Daarom deelt Girlscene de tien blush geboden waarmee je rekening kunt houden als je graag blush draagt!

1. Start met een goede basis
Wanneer je blush draagt is het belangrijk om de basis make-up goed te hebben. Begin met een foundation en/of concealer als je dat draagt en poeder indien nodig (zie punt 2). Vooral wanneer je erg veel kleur hebt in het gezicht en je er toch voor kiest om blush te dragen is het meer dan belangrijk dat de basis goed en flawless is. En let op: als je onzuiverheden hebt is de kans groot dat je die extra benadrukt als je een felle blush gebruikt met rode ondertoon. Gebruik dus concealer waar nodig om een egale basis te creëren. 

2. Poeder op poeder, crème op crème
Je hoeft je niet aan regels te houden als het op make-up aan komt, maar toch is het goed om te weten dat je poeder het beste op poeder aanbrengt en crème op crème. Het zit zo, wanneer je een crème of vloeibare blush aanbrengt op gepoederde wangen wordt het resultaat vlekkerig en blendt het niet mooi met de huid. Andersom merk je dat een poeder blush vlekt op een huid die niet gepoederd is. Een goede tip om rekening mee te houden! 

3. Kies de juiste tool
Een punt om niet te vergeten is om de juiste tool te kiezen bij het aanbrengen van je blush. Een gepigmenteerde blush breng je vanwege de lichte dekking namelijk beter aan met een stippling brush dan met een kabuki kwast. Een minder gepigmenteerde blush breng je liever aan met een gewone blushkwast en bij een crème blush is het niet raar als je de voorkeur geeft aan je handen. Door de juiste tools te gebruiken weet je in ieder geval dat je blush er zo mooi mogelijk uitziet op de huid.


4. Vind de goede kleur

Hoe vaak je meiden ziet lopen die de verkeerde blush kleur dragen… Uiteraard moet iedereen zelf weten welke kleur ze draagt, maar wie voor een natuurlijk resultaat gaat weet welke kleuren haar het beste staan. Over het algemeen kun je het volgende aanhouden: koele kleuren staan het mooiste bij een roze of rode ondertoon van de huid en warme kleuren staan beter bij een gele of olijfkleurige ondertoon.

Bij een lichte huid kun je denken aan zachtroze, licht koraal en perzik. Een medium huidskleur komt weg met een fellere roze, warme mauve en donkere perzik kleur. Wie een donkere huid heeft kan het beste gaan voor fuchsia, warm bruin en tangerine (oranje). Dit allen is uiteraard afhankelijk van de ondertoon. Als je een lichte, warme huid hebt kies je voor koraal of perzik en laat je de roze kleur liggen. 

5. Ga voor de beste finish
Blushes komen net als andere make-up producten in verschillende finishes en formules. Zo heb je qua formules poeder, crème en vloeibaar en kun je qua finishes denken aan mat, subtiele glans of glitter. Nu is het aan jou om de juiste variant te vinden! Poeder blush is geschikt voor een gecombineerde tot vette huid terwijl een crème blush beter is voor een droge huid. Qua finish kun je overdag het beste gaan voor mat (zeker als je een onzuivere huid hebt) of een subtiele glans. Laat de blush met glitter liever liggen voor een feestje. Als de zon direct op je huid schijnt lijk je anders al snel op een discobal… 😉

6. Kies de beste plek op het gezicht om blush aan te brengen
Iedereen heeft een andere gezichtsvorm. Jouw vriendin kan bijvoorbeeld zweren bij blush aanbrengen op de appeltjes van haar wangen, terwijl dat bij jou misschien helemaal niet mooi staat. In het kort kun je het volgende als richtlijn aanhouden:
– rechthoek: aanbrengen op de appeltjes van de wang
– hart: aanbrengen onder de appeltjes van de wang, naar boven
– rond: aanbrengen op de jukbeenderen, naar boven
– ovaal: aanbrengen op de appeltjes van de wang, naar boven

7. Weet hoe blush je gezicht kan veranderen
Punt 7 heeft absoluut te maken met punt 6, alleen gaat het er nu om dat je de vorm van je gezicht kunt veranderen door blush te gebruiken. Inderdaad, je hebt niet per se een bronzer nodig om je gezicht vorm te geven! De volgende afbeelding is een prima handleiding om te gebruiken:


bron

8. Lipstick dient prima als blush
Onthoud één ding: je hoeft producten niet te gebruiken volgens de beschrijving op de verpakking. Uiteraard moet je uitkijken voor infecties, maar een lipstick is bijvoorbeeld prima en veilig om te gebruiken als blush. Het geeft een natuurlijk resultaat en matcht tegelijkertijd mooi met je lippen als je de lipstick ook op de mond gebruikt. Ideaal voor onderweg! 

9. Gebruik blush als oogschaduw
Blush hoef je niet per se als blush te gebruiken. En dat is maar goed ook, want voor sommige blushes geef je net iets meer geld uit dan je misschien van plan was. Het moraal van het verhaal is dat je blush dus prima kunt gebruiken voor andere doeleinden, zoals oogschaduw. In plaats van een blushkwast pak je gewoon je oogschaduwkwast waarmee je de kleur over de ogenleden vervaagt. 

10. Glimlach zwak
Veel meiden denken dat ze hard hun best moeten doen om te glimlachen wanneer ze blush aanbrengen, maar pas hiermee op! Het is prima om zwak te glimlachen om de jukbeenderen beter te vinden, maar wanneer je te veel je best doet op glimlachen merk je dat je blush op een heel andere plaats zit als je je gezicht ontspant. Je lacht namelijk niet de hele dag door en om die reden kun je beter je blush aanbrengen door je gezicht ontspannen te houden of zwakjes te glimlachen. Zo voorkom je dat je blush niet ineens lager zit dan je van tevoren gepland hebt. 

Lees dit artikel nog eens na als je meer wil weten over blush aanbrengen.

Shop hier onze favoriete blushes

 

Bron: Gurl, The Beauty Department